En af verdens dejligste desserter og så er den vildt nem at lave – se med her når Amanda Olivia Frantzen viser hvordan.

Creme Brule

8 æggeblommer

170 g sukker

kornene af 1 vaniljestang

½ liter Piskefløde 38%

2 dl sødmælk

2 spsk sukker

Fremgangsmåde:

Rør æggeblommer, sukker og vaniljekorn sammen med en ske. Rør herefter fløde og mælk i æggeblandingen.

Sigt blandingen og fordel den i portions ovnfaste skåle. Stil skålene på en dybbageplade og bag dem midt i ovnen i vandbad. Cremen kan virke lidt blød når du tager den ud af ovnen, men sætter sig når den er afkølet.

Stil creme brulérne i køleskabet i mindst 4 timer – uden at dække dem til.

Drys de iskolde creme bruléer med sukker og brænd dem med en gasbrænder til sukkeret er smeltet og har taget farve.