Åhhh der findes da intet, som en skål dampende blåmuslinger.

Blåmuslinger dampet i fiskebouillon med et strejf af chili og ingefær, så er det efterår.

Kom alle blåmuslingerne i en stor skål og lad koldt vand løbe ned over dem så bliver de iltet og de levende muslinger lukker sig.

De muslinger der ikke lukker sig ved berøring, samt muslinger med beskadigede skaller, skal altid kasseres, de kan give forgiftning hvis de tilberedes og spises.

 

Før tilberedning skal muslingerne  skrubbes og urenheder fjernes, dette gøres nemmest med en grydesvamp. På siden af muslingerne sidder der nogle trevler, det ligner lidt skæg, der er kommet i klemme da muslingen lukkede sig. Tag godt ved og ryk hårdt så løsner det sig.

Dampede muslinger – Moules marinière med chili, hvidløg og ingefær

½ kg rensede muslinger – 1 løg – 1 gulerod – persillestilke – 80 g selleri og ½ porre – 1 hvidløg – ½-1 rød chili – revet ingefær efter smag. – 1/4 l fiskefond, evt. vand – 2 dl hvidvin – 50 g smør

Fremgangsmåde

De fintskårne urter dampes let i smør – ​hvidløg, chili og revet ingefær tilsættes og varmes igennem.

 

Fiskefond og hvidvin tilsættes, låget lægges på og fiskefond, hvidvin og urterne koges igennem til en smagfuld kogelage.

Når kogelagen er kogt godt igennem tilsættes de rensede muslinger, låget lægges på og muslingerne koges til de alle har åbnet sig ca. 8 minutter.

Husk nu: De muslinger der ikke har åbnet sig under kogningen skal kasseres, de må ikke spises, da de fra indkøb er døde og derfor kan give maveonde hvis de spises.

Så er der kun tilbage at hælde muslinger, kogelagen op i en stor dyb skål, server et godt brød til og et glas køligt hvidvin. En konge spise. Så gør det ikke noget, at det er efterår udenfor – God appetit.