“Reklame for nexgrill” og en lækker opskrift til dig – Åhhhh – det er så godt, Nexgrill har en bordmodel, og den har jeg! Den er hurtig, rummelig og voldsom varm – og så er brænderne placeret i hver deres side, så man super nemt kan grille både direkte og indirekte på sammen tid – det er virkeligt en genial grill.

Den skulle testes og det blev den – 2 stk. Grillede kalveculotter ca. 2 kilo – Spisdkål, kartofler og gullerødder til 4  persone. – sådan –

Grillet spidskål med hvidløgssmør og ost. – 4 personer

Spidskålets yderste blade fjernes og kålhovedet deles i 4- 5 stykker. Spidskåls stykkerne placeres i en folieform, smøres godt med hvidløgssmør / olie, krydres med salt, peber og drysses med revet ost.

Foliebakken placeres i grillens venstre side, brænderen under spidskålen tændes ikke, spidskålen steges ved indirekte varme fra den højre brænder.

Hvis man ønsker spidskålen mere stegt, tænder man brænderen under spidskålen til sidst i tilberedningen, men pas på at spidskålen ikke brænder.

Det tager ca 30-45 minutter at stege spidskålen.

Honning bagte Glerødder og kartofler. – 4 personer

Gulerødderne og kartoflerne skrælles og skæres ud i forholdsvis store stykker, som vist på billedet. Gulerødder og kartofler kommes i en frysepose sammen med olie, salt, peber, honning og vendes godt sammen.

Gulerødderne og kartoflerne hældes i en folie form og placeres i venstre side ved siden af spidskålen da også disse skal steges ved indirekte varme.

Det tager ca 30-45 minutter at stege Gulerods og kartoffelblandingen.

Grillede Kalveculotter. 

Fedtet på Kalveculotterne ridses med en skarp kniv gennem fedtet, men ikke ned i kødet. Kalveculotterne brunes grundigt af i højre side af grillen hvor brænderen er tændt på højeste varme. Herefter justeres varmen så culotterne steger, men ikke brænder, vend stegene hvert kvarter men husk at lukke låget hurtigt igen, kik kun til stegene og grøntsagerne når det er nødvendigt. Åbnes og lukkes grillen hele tiden forsvinder varmen.

Kalveculotterne steges til de har en kærnetemperatur på 55 grader – kærnetemperaturen måles med et stegetermometer i midten af stegen.

Husk at Kalveculotten skal hvile 10 minutter inden den skæres ud, i løbet af de 10 minutter falder saftspænding i kødet så kødsafterne fordeler sig i hele stegen. (se filmen)

Det er ikke svært at stege en culottesteg – det der er lidt problematisk er at skære den ud fordi kødfibrene- kødtrådene løber i forskellige retninger i culotten (se Filmen). Hvis man vender culotten om og kikker på bagsiden af stegen er det nemt at se hvordan kødtrådene løber og hvis man så husker at kødtrådene skal skæres over og ikke på langs med -så bliver det perfekt. Hvis man ikke skærer kødtrådene over, bliver stegen svær at tykke.

Det var alt, så er der kun tilbage at anrette og nyde maden – god fornøjelse Lars