Nordisk tang, et firma fra Grenå, der har specialiseret sig i tangprodukter mødte jeg ved fødevaremessen i Spinderihallerne i vejle forrige weekend.

Et af de produkter jeg fik med derfra var Søl, en rødalge der når man steger den i smør får en helt fantastisk røget bacon smag.

længere nede i dette blogindlæg får du tangens gode egenskaber, men først skal vi lige have min opskrift med søl.

Jomfruhummer på edamame bønner i svampecreme med smørstegt tang.

Til en lille forret

3 jomfruhummer

100 gram edamame bønner

60 gram svampe

2 dl. fløde

salt, hvidløgssalt, peber, olie

søl -Tang – lidt smør

Haleskjoldet undtaget det sidste led fjernes, der lægges et snit, på oversiden, ned gennem halerne og tarmen fjernes, man kan sagtens se tarmen, den er kul sort. Jomfruhummerhalerne overhældes med olie og krydres med hvidløgs salt.

Jomfruhummerhalerne steges i ovnen ved 200 grader i ca. 10 minutter.

Svampene steges hårdt på panden i lidt olie og når de er gyldne hældes fløden over. Adamande bønnerne tilsættes og varmes igennem, mens fløden koges ind til passende konsistens, smages til med salt og peber.

Lidt smør varmes op og sølen steges deri, den skal kun stege ganske kort. Når sølen møder det varme smør skifter den farve fra dyb bordeaux til mere glans brun, meget flot. Sølen lægges på fedtsugende papir så den overskydende smør kan løbe fra, så er der kun tilbage at anrette hele herligheden.

jeg håber I har lyst til at begiver jer ud i jomfruhummer og tang, det smagte vildt godt den salte røgede tang, den fede fløde svampecreme til de hvidløgs stegte Jomfruhummerhaler en himmelsk mundfuld.

Som lovet lidt om tang fra Nordisk Tang’s egen hjemmeside. – http://www.nordisktang.dk – god appetit.

De gode egenskaber

Tang er fyldt med B12-vitamin, og er derfor er en meget vigtig fødekilde for vegetarer og veganere, der ellers har svært ved at få nok B12-vitamin. B12-vitamin har biokemisk betydning for omsætningen af fedt og de aminosyrer, der udgør proteiners byggesten. B12-vitamin er nødvendigt for nervernes vedligeholdelse og nydannelse.

Tang er den plante, der indeholder mest k- vitamin. K – vitamin har bl.a betydning for styrkelse af knoglestrukturen, koagulering af blodet samt modvirkning af tilkalkning af blodkarene.

Tang indeholder naturlige salte som substituerer NaCl

Tang indeholder rigtig mange mineraler som gentagende gange har vist positive effekt på kroppen

Tang indeholder polysaccarider som er antibakterielle og således nedbryder bakterier

Tang har en positiv effekt på svampeangreb

Tang indeholder omega 3, 6 og 9

Tang er en stor kilde til antioxidanter, som er meget i fokus i bestræbelserne på at bekæmpe cancer.