Henrik Kronborg maskinsnedker, trommeslager, super dygtig underviser på SDE og min kollega, har skjulte talenter ved grillen. Han gav mig i mandags en røget svinemørbrad, han selv havde røget, den var super lækker og smagte fantastisk.

Jeg fik ham overtalt til at dele opskriften med os – så her er den god fornøjelse.

Kronborg; Sådan gjorde jeg…..

Opskriften er til 1 mørbrad. Jeg lavede 2 så dobbelt op……

Start med at pudse mørbraden for sener m.m……..

Til 1 laver jeg en rub bestående af 2 spsk sukker og 5 spsk fint salt.

Det gnider jeg godt på den pudsede mørbrad hele vejen rundt og pakker den ind i film. Mørbraden stilles i køleskab 1,5 til 2 timer. Det er for at trække væsken ud af kødet.

Samtidig tog jeg 2 gode håndfulde tørt bøgeflis, lagde det i en skål og vand på til det dækkede, evt under pres for at være sikker på træet blev gennemvædet.

Efter ca 2 timer pakkede jeg kødet ud og skyllede meget grundigt rubben af og lagde kødet til at tørre i ca 1 time.

Ved grillen havde jeg startet et halv rør briketter ca som jeg efterfølgende placerede i siden til indirekte varme.

Dernæst på med det meget våde bøgeflis, på med kødet i ca 20-25min, låg på og så varmrøge ved 130 grader.

Ud af røg/varmen og ind at hvile halv time ca.

Kødet skal være tørt udenpå og saftigt indeni.

Skær mørbraden i tynde skiver og server den evt med pebberodsalat til eller en æggestand.

Velbekomme og god røg og go søndag..

Knus Kronborg