November 27, 2016

LARS THRANE
 

I sidste weekend var der fødevaremesse i spinderihallerne, en super flot messe med mange flotte og interessante stande.

På messen mødte jeg nogle af folkene fra Møllerup Gods der har gang i et større projekt, med at dyrke hamp til fødevarer fremstilling. Så lige nu leger jeg, derhjemme med hamp olie, hamp mel og hamp frø. Super sjovt.

De har også lavet en øl, den hedder Black Hemp den, glæder jeg mig til at smage.

Hey- tror sku- jeg køber den i julegave til mig selv.

 

HAMP

Rolig nu, den hamp de dyrker på Møllerup Gods indeholder ikke euforiserende stoffer. Men, ernæringsmæssigt har hamp nogle gode egenskaber. Hamp har et højt indhold af protein 22-32% hvilket er mere end kød (22%), fisk (25%), æg (13%) og fjerkræ (25%). Hamp er rigt på kostfibre og omega 3, 6 og 9, og endeligt er hamp rig på vitaminer og mineraler bla. Magnesium, jern, Zink, vitamin b1, b2, E og D

 

Nå- på med forklædet og gang i køkkenet.

 

Dagens ret med hamp, blev en stegt laks med Hampefrø skorpe på en grønkål a la creme, med ristede champignon serveret med jordskokchips og røde gulerødder bagt med citrus, rosmarin og timian.

 

4 personer.

800 gram lakseryg

1 pose Hampefrø afskallede

Mel og æg til panering

1 stort rødløg

5 dl snittet grønkål

200 gram champignon

5 dl fløde

200 gram jordskokker

Salt og peber

Timian – rosmarin og 1 citron

smør og olie til stegning

 

De røde gulerødder skrælles, lægges i et ildfast fad og vendes i olie med rosmarin, timian og 3 skive citron. Bages i ovnen ved 180 grader til de er møre.

Champignon i skiver og løgene skåret i strimler svitses på panden til champignonerne er gyldne. grønkålen kommes på og fløden hældes over, fløden koges ind til en jævn konsistens og smages til med salt og peber.

 

22_edited

2_edited

6_edited

1_edited

5_edited

30_edited_edited

Lakseryggen deles i 4 lige store dele, lakseryggen lægges i melet men kun på oversiden. Herefter lægges lakseryggen i det sammenpiskede æg men kun på oversiden og til sidst lægges lakseryggen på hampfrøene men kun på oversiden.

 

 

Molleruplogo1500_srcset-large

23_edited

10_edited

3_edited

13_edited

24_edited

 

Laksestykkerne steges på panden i ½ olie og ½ smør, først på skindsiden dernæst på oversiden på hampfrøene.

Når man kan se at hampfrøene er flotte gyldne vendes laksen igen og laksen stilles i ovnen ved 180 grader

i ca. 10 minutter, pas meget på at laksen ikke får for meget varme, ellers risikerer I at laksen bliver tør.

 

 

7_edited

26_edited

14_edited

 

Jordskokkerne skæres meget fint på et mandolinjern og steges i 145 grader varm olie, til de er flot gyldne. Jordskokchipsene lægges på køkkenrulle så fedtet drypper fra og chipsene drysses med salt.

 

Det var det, så mangler vi bare at anrette, det kan gøres som vist på billederne – god appetit

 

Håber I prøver opskriften – det smagte virkeligt godt, hampfrøene gav laksen en sprødhed og en helt igennem dejlig frisk nøddeagtig smag.

 

Tak til Møllerup Gods for et fantastisk produkt, jeg glæder mig allerede til de næste retter med HAMP.

 

 

25

Molleruplogo1500_srcset-large