Martin Kristensen – Rabarber trifli – Marengs – Hyldeblomstsorbet.

2970 Læst 0 Comment

Der er stille på kokkeskolen – mine elever har forladt køkkenet og skal nu ud og prøve kræfter i den virkelige verden. Inden de forlod mig var de til grundforløbseksamen, en eksamen der gik over alt forventning med meget høje karakterer. Mine elever har givet mig lov til at vise deres retter og videregive deres eksamens opskrifter.

Den første på bloggen er Martin Kristensen og hans vidunderlige dessert –

Rabarber trifli, Marengs og Hyldeblomstsorbet.

Marengs.

3 æggehvider  – 150 gram sukker

Æggehviderne piskes stive. Sukkeret tilsættes og piskes med i ca. 5 minutter. Marengsen kommes i en sprøjtepose og sprøjtes på bageplader med bagepapir på i små toppe. Marengstoppene bages i ovnen ved svag varme, ca 100 grader i ca. 1 time.

Rabarber trifli & råcreme:

250 gram rabarber – 150 gram sukker – 1 tsk. Vaniljesukker – Makroner –

Rabarberne skylles, snittes fint og drysses med sukker. Rabarberne stilles ved køkkentemperatur en times tid til de har opsuget sukkeret.

Rabarberkompotten varmes langsomt op og koges ved svag varme 10-15 minutter til rabarberne er møre. Kompotten smages til med vanilje og sukker. Rabarber kompotten stilles i køleskabet til den er helt kold.

Råcreme.

1,5 dl piskefløde – 1 pasteuriseret æggeblomme – 1 spsk. flormelis – 1 tsk. vaniljesukker.

Råcreme: Æggeblomme, sukker og Vanilje piskes stift. Fløden piskes til skum og vendes forsigtigt i.

Lige før serveringen lægges rabarberne over makronerne i lag og råcremen hældes over.

Hyldeblomst sorbet:

2,5 l koncentreret hyldeblomstsaft (iskold) – 3 pasteuriserede æggehvider – 3 spsk. Flourmelis.

Hviderne piskes stive til en fast skum sammen med flourmelis.

Hviderne tilsættes hyldeblomstsaften og røres på ismaskine indtil den er frosset.

Isen kommes i en beholder og sættes i fryser.

Desserten anrettes flot på en tallerken eller som her på en skifferplade og pyntes med citronmelisse – Tak til Martin for billeder og opskrift  – Håber I har fået lyst til at lave Martins dessert –

0 Kommentarer

Leave a Comment