Menuteori

En menukorttekst er kokkens beskrivelse af sine retter til gæsterne.

Selv om tjeneren gerne vejleder gæsterne og fortæller om de forskellige retter  kan de ikke over komme at forklare alle retter, specielt ikke i rykket.

En godt udformet menukorttekst sælger retten til gæsterne, fordi gæsterne kan se retterne for sig.

Menukortet er også en opskrift for den rutinerede kok , idet en dygtig kok kan fremstille retterne alene ved en dækkende menukorttekst.

– Hos slagtermesteren ved den private slagter og hos slagterne i supermarkedet  er denne disciplin yderst vigtig.

Mage slagterforretninger og supermarkeder sælger weekendmenuer – festmenuer – take away, middagsretter og convenience produkter.

Det er vigtigt at kunderne kan læse på produktet hvad de får for pengene, samtidig med at det er så lækkert skrevet at kunden for lyst til at komme produktet i indkøbsvognen.

Dagens program –
  1. Gennemgang af PP menu teori.
  2. Kort introduktion til de forskellige materialer der skal bruges til løsning af dagens opgave.
  3. Inddeling i grupper.
  4. Udlevering af opgaver.
  5. Eleverne arbejder i grupperne med løsning af opgaven.
  6. Udvalgte grupper fremlægger opgaveløsningen.

– god arbejdslyst –

opg menu Agnes til eleverne