Åhh – jeg er så mæt… – Det smagte så godt og så var det så hurtigt og nemt at lave –
Det var en søndag eftermiddag, nok den første sådan rigtige solskins sommer søndag i 2017.

Jeg havde købt 1,5 kg lyssej hos fiskehandleren, det var på bud og i bunden af køleskabet lå der nogle rodfrugter, meget tæt på sidste anvendelsedato.

Så med tjek på råvarerne og med en forfærdelig trang til at lege med min Cobb grill, var spørgsmålet – hvad kan det blive til?

Bagt lyssej med hvidløgssmør på flødestuvede rodfrugter. –

Opskriften er til 2 personer.

Ingredienser.-

400 gram lyssej

100 gram gulerødder

100 gram pastinak

100 gram kartofler

½ liter fløde

Smør og hvidløgssmør

salt og peber – purløg

I bunden af køleskabet fandt jeg gulerødder, pastinak og kartofler, dem skrællede jeg og skar i tynde skiver. Jeg smurte en rund folieform med smør, lagde alle rodfrugterne deri og krydrede dem godt med salt og peber. Den halve liter fløde hældte jeg over rodfrugterne og lyssejen skar jeg ud i passende stykker, (husk at fjerne alle ben).

Lyssejen lagde jeg oven på rodfrugterne. Jeg krydrede den med salt og peber og lagde et ordentligt lag hvidløgssmør på, rigeligt med hvidløgssmør, ovenpå lyssejen sammen med en ordentlig dusk purløg.

Cobbgrillen, -min elskede Cobb gas grill, blev tændt på fuld styrke, ovenpå grillpladen stillede jeg folieformen med fisk, fløde og grøntsager. – BUM

Låget kom på og hele herligheden, bagte under låg ca. 20- 30 minutter til fisken var gennemstegt og fløde og rodfrugterne var kogt sammen. Tiden kommer lidt an på hvor store og tykke lyssejfileterne er.

Så var den ret færdig og det smagte, ja det smagte super lækkert. ja – det var fisk, fløde, hvidløgssmør. – what’s there not too like og så lige en kop skoldhed kaffe –

God Fornøjelse – Hilsen Lars Thrane