JA -så er den her – Pizza stenen til Cobb grillen, den har vi glædet os til.

Idag vil jeg prøve at bage pizza på Premiere gas grillen.

Vi starter med pizzadejen den  skal hæve mindst 6 timer og meget gerne natten over.

Pizza dej: 3 dl lunken vand – 10 gram gær – 1 tsk. salt – 3 spsk. olie – 300 gram durum mel  – 100 gram hvedemel.

Gæren opløses i det lunkne vand, olie og begge mel typer tilsættes sammen med saltet, hold lidt af melet tilbage til du mærker den rigtige konsistens på dejen, dejen skal være let klæbrig men ikke klistret. Del dejen i små boller, alt efter hvilken størrelse pizza du ønsker, læg dejen på et fad, dæk dejen med husholdningsfilm og stil dejen i køleskabet gerne natten over men mindst 6 timer.

På gasgrillen placeres først Grilpladen så Premiere stegeristen og i stegeristen lægges pizza pladen. Grillen tændes på max gas og varmes op til max varme. Da Cobb grillen har et tyndt låg er det vigtigt, at man ikke løfter låget når grillen er tændt ellers forsvinder den overvarme vi skal bruge når vi bager pizzaerne, det forklarer jeg senere.

Tomatsauce: 1 ds. flåede tomater – 1 fed hvidløg – 1 tsk. salt – 1 tsk. sukker – 1 spsk. tørret oregano – salt og peber. Alle ingredienser kommes i en blender og blendes til en ensartet masse. tomatsaucen kommes i en gryde, koges 5 minutter og smages til. Pizza saucen køles ned, en pizza sauce må aldrig smøres varm på dejen.

Så er vi klar, grillen er varm, dejen er hævet, saucen er færdig, fyldet skåret.

Så langt så godt. Pizzadejen tages ud af køleskabet og presses ud i en rund cirkel, det er svært at beskrive, men sådan som pizza manden gør det.

Hvis man ruller en pizza dej for hårdt, bliver den elastisk og trækker sig sammen. lav nu ikke pizzaerne for store, en ca. 1 cm mindre end pizzapladen i diameter er super.

Start med at lægge tomatsaucen på dejen, pas på at ikke at smøre saucen ud over kanterne. Drys en god ost ud over tomatsaucen, hellere lidt god ost end den pizza ost der sælges mange steder, det er rent fedtstof. Kom fyldet på pizzaen, nu ikke for meget, vi har det med at overdynge vores pizzaer med alt for meget fyld, med det resultat at fyldet ikke bliver stegt og bunden bliver blød.

Så nu kommer det vigtigste, Pizzaens vej i Grillen. Sørg nu for at grillen er varm nok, den skal være så varm som overhovedet muligt. Løft Pizzaen op fra bordet med en pizza spade, løft så lidt på låget og kast så hurtigt som muligt pizzaen ind på pizzastenen og luk låget på grillen med det samme. Hvor lang tid pizzaen skal bage, er forskelligt alt efter hvor stor pizzaen er, hvor meget fyld der er på og hvor varm grillen den er.

okay – Pizza 1. tomatsauce – Gauda – chorizo – kartoffel – rødkøg.

okay – Pizza 2. tomatsauce – oksefilet – gorgonzola – bacon.

okay – Pizza 3. tomatsauce – tun – spejlæg – cherrytomater.

okay – Pizza 4. tomatsauce – tun – spejlæg – cherrytomater.

God fornøjelse – Lars Thrane.