Hvis man griller hele sommeren igennem, kan man godt blive lidt træt af Svinekoteletter, – Kyllinglår, – Pølser,  – Culotte steg, – Steaks, og savne nogle af de der gamle klassiske retter.

En af de andre problematikker man oplever, når man griller hele tiden er, at børnene ikke får grøntsager nok. Så derfor lavede min kone de lækreste sprøde og saftige frikadeller med ristet pastinak og jeg fik lov til at grille-stege dem.

Frikadeller med ristet pastinak. 4 personer.

500 gram hakket svinkød – 2 æg – 4 spsk. mel – 1 æg – 200 gram pastinak i fine tern – letmælk – salt og peber – smør/margarine til stegning.

Pastinakkerne skrælles og skæres i fine små tern, hvorefter de ristes gyldne på Cobb sauterpanden i lidt olie, krydres med salt og peber.

Farsen røres sej med salt i en stor balje med en grydeske og melet tilsættes lidt efter lidt. Æggene røres i sammen med de finthakkede løg og de små tern af ristet pastinak, det hele røres godt igennem. Tilsæt mælk, så farsen bliver lind og nem at arbejde med, men ikke for tynd, farsen skal være så fast, at man kan forme en flot frikadelle. Smag farsen til med salt og peber.

Dyp en spiseske i varmt vand, form frikadellerne og steg dem i smør på Cobb teflonpanden. Frikadellerne steges ca. 4 min. på hver side, til de har fået en sprød og gylden sprød skorpe.

Vi havde en rest kogt blomkål som vi lagde i en folieform der passer på grillen.

Der kom lidt smør og en masse revet ost (Primadonna) på blomkålene. Folieformen kom på stegeristen på Cobb grillen og låget blev lagt på, blomkålene stegte under låg til de var godt gennemvarme og osten var smeltet.

Vi lavede også en lille salat til bestående af vandmelon, hjertesalat, spinat, salte peanuts, rosiner og en purløgs creme (1 del mayonnaise, 1 del cremefraiche, et lille finthakket løg og fintskåret purløg -salt og peber) dejlig lille sommer salat.

Håber I fik lyst til at prøve Frikadellerne- god fornøjelse og god grill sommer – Lars Thrane