En regnfuld og trist søndag blev forvandlet til en super hyggelig dag med trykken, klippen og fritering af disse lækre spanske Churros. Lidt æbleskive bløde indeni, men sprøde udenpå, -lidt pandekage agtige, men nemmere at løbe rundt i stuen med – ikke så romantisk fjollet som vafler, så egentlig helt i sig selv superlækre sprøde i hindbærsyltetøjs og floursukker dyppende Churros. uhhm

Pigerne syntes det var super sjovt – se billeder fra produktionen, resultatet og opskriften får du her under billederne.

Churros

Ingredienser:

2,5 dl vand – 25 gram smør – 25 gram sukker – 1 nip salt – 1 tsk. vaniljesukker – 180 gram hvedemel – 1 æg

Fritureolie eller anden smagsneutral olie til stegning, ca 1 liter

Tilberedning:

Kom vand, smør, sukker, salt og vaniljesukker i en lille gryde og bring det i kog. Når vandet koger, blandes melet i og røres til massen har samlet sig til en bolle og slipper gryden. Lad dejen køle lidt, tilsæt ægget og pisk dejen godt igennem med en elpisker, til en smidig dej.

Kom dejen i en sprøjtepose med en lille stjernetyl.

Olien varmes op til ca. 180 grader. Dejen sprøjtes ud i passende stykker, ned i den varme olie, klip dejen med en saks når den ønskede længde er nået. Dej stykkerne steges til de er gyldne og gennemstegte. Husk at vende dem undervejs, så de får en ensartet farve.

De færdige churros stykker lægges til afdrypning på fedtsugende papir eller køkkenrulle. Serveres med flormelis og hindbærmarmelade.