Jeg tror vores familie er chocoholic’er. Vi bager chokolade kage altid, hver uge, hver aften og kommer der gæster, ja – så er der altid en halv fryser fyldt med chokoladekage. Vi løber aldrig tør for chokoladekage, det er fysisk umuligt.

Inden for det sidste 1/2 år er det den sammen chokoladekage vi har bagt, den er bagt, afprøvet, afprøvet igen, vurderet, kasseret, bagt, forfinet, for nu at stå som den perfekte chokoladekage. Den er nu så perfekt, at jeg vil dele opskriften med jer og alle andre chocoholic’er i denne verden.

Nå ja og så det bedste – den så nem at lave at, ja at – det næsten er for nemt.

Her er Opskriften, den er virkelig nem at lave og at huske –

ca. 10 personer

400 gram sukker – 400 gram mel – 400 gram smør – 400 gram chokolade Carletti mørk 70 % (og det skal være den chokolade) – 4 æg – 2 tsk. vanilje sukker – 2 tsk. bagepulver –

Chokoladen og smør smeltes over vandbad elle i en mikroovn – æg, mel, sukker, bagepulver og vanilje sukker røres sammen.

Den smeltede smør og chokolademasse hældes i mel blandingen og røres godt igennem til en ensartet masse.

Chokoladekagedejen lægges i en bradepande på bagepapir. Som I kan se, er chokoladekagedejen ret fast og meget nem at arbejde med. Fordel dejen i bradepanden så den har en højde på 3 cm. Kagen bages ved 180 grader i 30 minutter.

Til topping på chokoladekagen lavede vi denne gang en hindbær creme – hindbær marmelade vendt i pisket fløde – en Nutella creme med rørt nutella vendt i pisket fløde – og en nougat creme med 250 gram smeltet nougat rørt i 1/2 l flødeskum og tilsat 3 blade husblas.

God fornøjelse – pas på den er vanedannende.