Luksussmørrebrød 70-80 gram pålæg – (røget laks – røget ål – rejer – mørbradbøf )

Snitte 1/2 stk. brød  35-40 gram pålæg –

Kanapeer kniv/gaffel 4-5 stk. pr. person luksus pålæg –

Pindemadder en mundfuld 6-8 stk. pr. person

Skal kunne spises uden kniv og gaffel.

Okseinderlår – Finthakkede skalotteløg – Fintrevet peberrod – Sennep Dijon – Finthakket persille –

Finthakket frisk estragon – Cornichoner – kapers – Olivenolie –

Pasteurisede æggeblommer –  Worcestershire sauce – Tabasco – Salt – Peber

 

Arbejdsgang ved fremstilling af smørrebrød.

 Find varerne frem. – Gør pyntestillingen klar. – Skær brød og alt pålæg. – Gør anretterfadene / Tallerken klar. –

Smør alt brødet, og læg det på fadene. – Læg salat på brødet. – Læg pålæg på brødet, en slags af gangen.

Opgaver, opskrifter og anden info findes på nedenstående links – læs siderne “det kolde køkken” i bogen fødevarer.

 

Smørrebrød med:

Hønsesalat – Kyllingesalat – Fiskefilet –  Rejesalat – Skinkesalat –

Roastbeef – Leverpostej –  Æg – Flæskesteg – Parmaskinke – Æg og rejer –

Kalvetunge – Røget laks – Fiskefrikadeller –

 Røgede kartofler – Rullepølse – Dyrlægens natmad –

Nøddepate –  Fiskepate – Farseret kylling – Rørt Ox tatar

 

Smørrebrød lek 3 stk. 

Smørrebrød lek 5 stk

Forberedelse Smørrebrød Kød & Salater

Opsk samlet Mayo salater og et godt brød

Grundopskrift pate

Kroplatte2

Opgave spørgsmål smørrebrød (side 140 -144)