To af mine elever Tulle og Shila lavede en vildt flot portionsanrettet Cheesecake i fredags.

Den blev faktisk så lækker at den fortjener sit eget liv, sin egen side her på bloggen.

 

Her er opskriften- bunden består af.

300 g Digestivekiks – 150 g smør- 1 tsk. stødt kanel og 5 små springforme med en diameter på ca. 10 cm

Kiksene knuses, dette gøres nemmest ved at lægge kiksene i en frysepose og så give dem slag med en grydeske.
Smøret smeltes og røres i de knuste kiks. kiksemassen fordeles i portionsringene og presses godt sammen. Kiksebundene bages i ovnen i 10 minutter ved 175 grader. lad kiksebundene køle helt af inden cheesecake massen hældes på.

 

Cheesecake ostecreme.

Til Cheesecakeostecremen skal du bruge 4 blade husblas – 450 g flødeost naturel – 130 g flormelis – 3 tsk. fintrevet skal fra 1 limefrugt – 3 dl piskefløde – vanillesukker.
Husblassen lægges i blød i en stor skål koldt vand i ca. 10 minutter. imens piskes flødeost, flolurmelis, og limeskallen sammen. I en anden skål piskes fløden til flødeskum.

Rør forsigtigt flødeskummet i ostecremen og smag massen til med vanillesukker.

Den udblødte husblas tages op af vandet, over i en skål og smeltes over vandbad.

Når husblassen er kølet af igen, den må ikke være for varm, men heller ikke for kold, hældes den i en tynd stråle i osteflødemassen og røres godt rundt.

 

Ostecrememassen hældes / sprøjtes på de afkølede kiksebunde og stilles i køleskab til ostecremen er stivnet.

ved serveringen lægges skiveskårne jordbær på Ostemassen og lidt citronmelisse på toppen.

Tak til Tulle & Shila for en super dejlig Cheesecake med jordbær – I er dygtige.

Jeg håber du har fået lyst til at prøve opskriften. Hvis du vil have flere opskrifter og følge livet på Kokkeskolen i Vejle så følg/like/del os på Kokkensbekendelser.dk — Hilsen Lars Thrane