Eksamens opgaven – Spørgsmål og Svar

Ofte stillede spørgsmål –

 

Når du skriver at nedskrive løsning på de stillede opgaver. Menes der så af fx under varekendskab at det er en opgave og de andre slides er en anden opgave ? 

Hvert slide er en opgave

  1. Du skal lave et flot slide til hvert tema med billeder og stikord, du kan vise til eksamen. (Varekendskab et tema-Madkultur et tema)
  2. Du skal i Word skrive alt det du ønsker at fortælle censor og mig til eksamen.

Hvor længe skal hver fremlæggelse vare?

Vi er startet op på de første temaer i eksamensprojektet – til eksamen har I ca. 20 minutter til fremlæggelsen. Der er ca. 9 temaer i alt – det betyder at i har ca. 2 minutter til at fremægge hvert tema – varekendskab = 2 minutter  / Madkultur = 2 minutter osv.

 

Må man godt bruge videoer fra nettet i sit pp, f.eks. til at vise klargøring af fisk?

Ja det må man godt – I må faktisk gøre det fuldstændig som i vil –men pas nu på tiden – i har jo kun ca. 2 minutter per spørgsmål.

 

Udskæringer –

Udskæringstegkeknikker

 

Hvad er forskellen mellem anvendelse og tilberedningsmetoder. Er det ikke bare det samme man kommer til at skrive?

Jov Jov du kan godt ha ret men – Agurk = Ansigtsmaske   /  agurk = Syltet  —  Okaay den er søgt – jeg ved hvad du mener –

 

Nu har jeg lige læst hvor langtid fremlæggelsen må tage og hvor langtid vi cirka kan bruge på hver tema. Men det giver jo ikke nogen mening. – Hvis jeg skal snakke om fx et af FN’s verdensmål bliver det jo ikke en uddybende fremlæggelse omkring det verdensmål, da jeg ikke kan bruge mere end 2 minutter på det tema????

Når du står foran censor og mig med et flot slide i dit PP om f.eks. gulerødder i varekendskab -så er 2 minutter faktisk temmelig lang tid – Husk nu på at I, I en fremlæggelse ikke skal fortælle hvad i syntes og føler – men husk at alt i siger skal være fagligt og sagligt / Undersøgelser /reporter / konkret viden / hvis i skriver om Personlig hygiejne så skal det være det i er undervist i, det der står i bøgerne.

 

Hvordan skal jeg bruge et Power Point til eksamen

Et PP bruges til billeder og stikord – for at understøtte det du fortæller

Det er dig der skal fortælle hvad du ved om temaet og hvad du har lært om temaet – man må ikke stå og læse op af et pp eller læse op af sine notater – man skal ikke læse op man skal ha viden og kunne fortælle den til censor og Jeg. Man må gerne have noget på skrift med ind til eksamen kort eller papir –  men man må ikke læse op.