Værktøjslærer & Udskæringsteknikker

Værktøjslærer & Udskæringsteknikker

Det er utroligt vigtigt at vi lærer at håndtere vores værktøj ordentligt og med respekt så der ikke sker ulykker. i køkkenet. og det er vigtigt at vi ved hvordan vi skal holde vores knive skarpe og hvilke knive der skal anvendes til hvilke opgaver. 

en lille opgave – 

Hvad hedder nedenstående værktøjer og hvad anvendes de til?

 X

Dekorationsværktøjer: https://www.hwl.dk/produktsoegning?query=dekorationsjern&_gl=1*izfbl6*_up*MQ..&gclid=CjwKCAiAheacBhB8EiwAItVO29EtQ0EiLRxy3xb3gZ85lp22gURvaJMJPjdPe9mdR3tnpcluQ33trRoCQEUQAvD_BwE

Udskærings teknikker.

Som Gastronom & Gourmetslagter skal du kunne  mestre mange forskellige udskærings teknikker, dem skal vi øve i dette modul.

Følgende Udskærings teknikker skal du udføre af de råvarer der tilstede i køkkenet.

Julienne: er fransk og betyder at skære i tynde strimler eller lidt tykkere strimler med 5-6 cm længde. Der kan anvendes et juliennejern.

Allumettes: er fransk og betyder “tændstikker”. Teknikken bruges ved at skære for eksempel grøntsager i små, tynde bjælker på størrelse med tændstikker.

Brunoise: er en udskæring, hvor emnet først skæres julienne og derefter vendes en kvart omgang og hakket igen, hvilket giver terninger, som er cirka 3 mm eller mindre på hver side.

Mirepoix: større tern end brunoise.

Fileter, feks. Appelsin eller citron.

Tournere: grønt f.eks.kartofler udskæres på størrelse med store oliven med 7 kanter

Parisiennejern: er et lille redskab af metal med en halvkugleformet ende, der kan udskære kugler af frugt, fx melon, til dekoration og salater.

Pommes pont-neuf: 1½ x 1½ x 3 cm

Ulvetænder – vandyke – æble – vugge –

Alle udskæringer lægges på de udleverede ark. Alle udskæringer skal tjekkes af din faglærer.

 

SÅDAN skal den skæres!

https://learn.sde.dk/mod/resource/view.php?id=792469