Go Back

Adena kebab i Tortillas med salater og purløgscreme.

Ingredienser
  

  • 500 g. Okse, Lam, gris eller blandet efter smag
  • 2 spsk. Græsk yoghurt
  • 1 spsk. Maizena
  • 1 spsk. Garam Masala
  • 1/2 tsk. Hvidløg
  • 1/2 tsk. Ingefær
  • 1/2 tsk. Sort peber
  • 1/2 tsk. Mynte
  • 1 stk. Rød chili
  • 1 stk. Grøn chili
  • 2 tsk. salt
  • 4 dl. Cremefraiche eller yoghurt naturel.
  • 1 bundt. Purløg
  • 1 fed. Hvidløg
  • Citronsaft, salt og peber
  • 1 stk. Rød og Gul peberfrugt
  • 3 stk. Tomater
  • 2 stk. Store tortillas

Sådan gør du
 

  • Bland alle krydderierne og rør dem i kødet, tilsæt yoghurt og olie i farsen og rør det hele grundigt sammen. Smag evt. til med salt og peber.
  • Dyp hænderne i vand og form nogle aflange pølser, som sættes på træspyd.
  • Spydene krydres med salt og peber, pensles med olie og grilles på grillroasten eller en almindelig grillrist ca. 5 minutter på hver side alt efter tykkelse.
  • Mens spydene grilles lægges kvarte peberfrugter og halve tomater i yderkanten af grillroasteren og grilles med, husk at krydre med salt og peber.
  • Når spydene er færdige tages de af grillen og holdes varme, det kan man gøre ved at pakke spydene i stanniol og dække dem med et viskestykke.
  • Purløgscrem-
    Hvidløget pilles og hakkes fint og kommes i yoghurten sammen med det fint snittede purløg. Cremen smages til med salt, peber og citronsaft.
  • Grillroasteren tørres over med køkkenrulle, Tortillaerne lægges på og varmes. 
    På en tallerken lægges tortillaen. På tortillaen lægges salat, peberfrugter, tomater
    og kødet. Husk at fjerne spydene. Dressingen hældes over og tortillaen foldes og rulles stramt, skæres over på midten og serveres med stegte tomater, peberfrugter og den resterende dressing.