Go Back

Tarte Tatin

Køkken Fransk
Antal 6 personer

Ingredienser
  

  • 5 stk Æbler
  • 125 gram Sukker
  • lidt Vaniljesukker
  • 75 gram Smør
  • 200 gram Butterdej
  • vanilje is eller cremefraiche

Sådan gør du
 

  • Æblerne skrælles og skæres i både, husk fjern kærnehuset.
  • Sukker smeltes på Gastrolux panden til karamel og smørret kommes på. Røres godt rundt til en ensartet masse. Pas på at karamellen ikke brænder og bliver sort.
  • Rist æblebådene i karamellet sammen med lidt vaniljesukker og når de er flot ristet lægges æblebådene taglagt flot rundt i panden.
  • Lad æblerne køle af på køkkenbordet inden butterdejen lægges på.
  • Dæk æblerne med et butterdejs låg og prik huller i butterdejen.
  • Bag tærten i ovnen ved ca. 200 grader i 25 - 30 minutter
  • Vend tærten ud på en stor tallerken, skær tærten ud i portions stykker og server tærten med en vanilje is eller en kold cremefraiche smagt til med vanilje.