Go Back

Agurkesalat & Syltede løgringe

Sådan gør du
 

  • Brug samme syltelage til begge slags, der er nogle der foretrækker rødløgene mere syrlige end agurkesalaten. Hvis du ønsker det så tilsæt mere eddike i rødløgslagen.
  • Kog en lage af ½ eddike. Jeg brugte æblecidereddike og ½ rørsukker med lidt laurbær og hele sorte peberkorn.
  • Syltede rødløg – skræl rødløgene og skær dem i tynde både, pil hvidløgene halver dem og læg dem ned til rødløgene sammen med lidt laurbærblade. Hæld den kogende lage over og lad det køle af. Rødløgene opbevares i køleskabet.
  • Agurkesalat –  Skoleagurker vaskes og skæres i tynde strimler på langs. Agurkestrimlerne lægges i en stor skål og drysses med lidt salt. Efter en times saltning skylles agurkestrimlerne og overhældes med den kolde sylte lage.
  • Husk - skal agurkesalaten eller rødløgene gemmes i længere tid skal de opbevares i skoldede (atamon) henkogningsglas i køleskabet.