International Madkultur

Som du nok har lagt mærke til, når du har besøgt, læst eller hørt om forskellige lande, har hvert land, deres helt egen måde at lave mad på.

I nogle lande anvender man mange krydderier, nogle mange grøntsager og andre igen er berømte for deres forskellige olier.

Men hvor du end kommer hen i verden, vil hvert land altid have retter, de er særlig stolte af, retter de kalder deres nationalretter.

 – Opgaven –

 

  1. Vælg et land og find 2 nationalretter fra dette land  – ( Forret / hovedret ) – eller – ( Hovedret / dessert )
  2. Lav opskrifter på de to retter og  omregn opskrifterne til 2 personer
  3. Lav en varebestilling på hver af de to retter og aflever denne til Ltr@sde.dk
  4. Lav et Power Point og en fremlæggelse hvor I viser og beskriver landets madkultur, traditioner, tilberedninger, råvarer og de retter i har valgt.

1. Dansk – 2. Italiensk – 3. Asiatisk – 4. Amerikansk – 5. Græsk – 6. Fransk – 7. Spansk – 8. Tysk

– Husk at I til jeres Grundforløbseksamen skal fremlægge om madkultur, overvej om noget af det i laver nu kan bruges til eksamen –

– I løbet af jeres forløb skal vi i køkkenet og lave nogle af de retter i har valgt  – God arbejdslyst –

På videoen herunder kan i møde Mette-Mille der valgte Frankrig og lavede en tarte tartin.