Sommer sol, Ristet honning laks, endnu en reklame for Cobb grill og en lækker opskrift til dig!

Stegt laks med honning og hvidløgssmør – 4 personer .

Beregn ca 200 gram laksefilet pr. person – 100 gram kæmperejer uden skal og tarm pr. person – olie til at smøre laksen med og til at stege laksen i – 2 store løg – en pose blandet kål fra købmanden – Akaciehonning – hvidløgssmør – forårsløg ca. 3 stk. per person – mindst en halv liter fløde.

Laksefileterne smørres med olie, lægges med den rå fiskeside ned på den varme teflonpande og brunes rigtigt godt af. Når laksen er brunet godt af, vendes laksestykkerne om på skindsiden. Hvidløgssmør og akaciehonning kommes på laksestykkerne og forårsløgene lægges på panden. Låget lægges på Cobb grillen laksestykkerne og forårsløgene steges ca, 10 minutter til laksen er stegt færdig, husk vend lige forårsløgene et par gange under stegningen. Når laksestykkerne er stegt færdige tages de af teflonpanden og holdes varme under staniol. Sauterpanden kommes på grillen og varmes godt op med lidt olie, når sauterpanden er gloende hed kommes rejerne på og steges ca. 1 minut på hver side. Rejerne tages af sauterpanden og holdes varme. Løgene komme i olie og rejefedtet (det er deri smagen sidder) og steges til de falder sammen og er bløde, de skal ikke brunes. Kålen kommes på varmes igennem og overhældes med fløde. Rejerne tilsættes og koges i fløden til fløden tykner, hvis man ønsker det kan fløden jævnes lidt med en meljævning. Flødesaucen smages til med salt og peber, fløde kålblandingem lægges på en tallerken, laksen lægges ovenpå sammen med de stegte forårsløg og pyntes fint af med Citron og dild  –  Velbekomme Hilsen Lars Thrane