Grillet oksemørbrad’s tournedos svøbt i Serano skinke –

Bagte portobellosvampe med baconrørt ostecreme og soltørredetomater – Bagte rødbeder med Rosmarin

Bagte blommetomater – Knuste kartofler med parmesan  og  Kantarel fløde creme med savoykål.

reklame for Nexgrill og en super nytårsmenu til dig –

Grillet oksemørbrad’s tournedos svøbt i Serano skinke.

Oksemørbraden afpudses for sener og fedt og skæres ud i bøffer a 200 gram stykket eller 2x 100 gram stykket. Okse tournedoserne omvikles med seranoskinke der bruges ca. 2 stk skinke pr. oksetournedos. Oksetournedoserne grilles som vist på filmen til en kernetemperatur på 55 grader, 55 grader er = medium stegt.

Bagte portobellosvampe med baconrørt ostecreme.

4  personer

4 store portobellosvampe eller 8 små – 1 finthakket løg  – 2 pakker bacon – 1 bakke flødeost natural  – 10 stk. soltørrede tomater i strimler – rasp en håndfuld – salt og peber

Portobello svampene rengøres, stokkene fjernes og svampene vendes i olie, Stokkene hakkes fint.

Baconskiverne steges sprøde på panden tages fra og hakkes fint. På panden, i lidt af baconfedtet, steges løg, soltørrede tomater og hvidløg.

Flødeosten kommes i en skål og blandes med bacon, løg, soltørredetomater og hvidløg. Massen røres godt sammen, raspen vendes i og smages til med salt og peber.

Massen fyldes i portobellosvampene og bages i grillen i ca. 20 minutter ved 220 grader.

 

Bagte Blommetomater.

Blommetomaterne halveres, overhældes med olie, krydres med salt og peber og steges ved 200 grader i grillen.

 

Bagte rødbeder med rosmarin.

4 personer

4 rødbeder ca 100 gram stykket – olie – salt – en kvist rosmarin

Rødbederne skralles og og halveres på langs, rødbederne vendes i olie krydres med salt og peber, en kvist rosmarin lægges ved og rødbederne bages i grillen ved 220 grader i 30 45 minutter.

 

Knuste Kartofler med parmesan.

Store bagekartofler skralles og koges møre i en stor gryde med vand og salt.

Når kartoflerne er møre hældes vandet fra og kartoflerne bredes ud i en folieform.

Kartoflerne knuses/smadres med en stor ske eller en kødhammer, ikke for meget smadder, bare knust så de stadig ligger og bare er knust. De knuste kartofler drysses med salt, smørret skæres i tynde skiver og lægges på kartoflerne og til sidst rives voldsomt meget parmesan ud over kartoflerne.

Folieformen med kartoflerne kommes i Nexgrillen og bages ved ca. 220 grader til kartoflerne har en lækker sprød parmesan gratineret skorpe.

 

Kantarel fløde creme med savoykål.

4 personer

2 løg i grove tern – 300 gram kantareller – 1/4 savoykål i tynde strimler – 1/2 liter fløde eller mere – salt og peber.

Løgternene svitses let på panden, de må ikke blive brune, kantarellerne tilsættes og svitses med. Savoykåls strimlerne kommes på og svitses ganske kort med til kålen er faldet sammen.

Fløden hældes ved og koges ind til passende konsistens. Flødecremen smages til med salt og peber.

Det var opskrifterne – nu håber jeg, at i har fået lyst  til at tilberede nytårshovedretten på Nexgrillen. GODT NYTÅR