“Reklame for nexgrill” og en lækker opskrift til dig –  Yes sir -Det kan Nexgrillen selvfølgelig også, bage en super lækker sprød pizza – nessum problema .

Vi starter med pizzadejen den skal helst hæve natten over i køleskab.

Pizza dej: 800 gram til 1 kg hvedemel, Tipo 00 eller Manitoba-mel – 0,5 liter vand – 20 g salt – 5 g gær – 2 spsk. olivenolie – 1 tsk. sukker

Gæren opløses i det lunkne vand, tilsæt mel, olie, salt og sukker hold lidt af melet tilbage til du mærker den rigtige konsistens på dejen. Ælt dejen grundigt, dejen skal være smidig, let klæbrig, men ikke klistret.

Del dejen i små boller, alt efter hvilken størrelse pizza du ønsker. Læg dejen på et fad, dæk dejen med husholdningsfilm og stil dejen i køleskabet gerne natten over men mindst 6 timer. Tag dejen ud en time før den skal bruges.

NexGrillen tændes på max gas på alle 5 brændere. Pizza stenen lægges på og varmes godt igennem. Vi skal op på en 300 -350 grader – det er perfekt til Pizza.

Tomatsauce: 1 ds. flåede tomater – 1 fed hvidløg – 1 tsk. salt – 1 tsk. sukker – 1 spsk. tørret oregano – salt og peber. Alle ingredienser kommes i en blender og blendes til en ensartet masse. tomatsaucen kommes i en gryde, koges 5 minutter og smages til. Pizza saucen køles ned, da en pizza sauce må aldrig smøres varm på dejen.

Så er vi klar, grillen er varm, dejen er hævet, saucen er færdig og  fyldet er skåret.

Så langt så godt. Pizzadejen tages ud af køleskabet og presses ud i en rund cirkel, det er svært at beskrive, men sådan som pizza manden gør det.

Hvis man ruller en pizza dej for hårdt, bliver den elastisk og trækker sig sammen. Lav nu ikke pizzaerne for store, ca. 3 cm mindre end pizzapladen i diameter er super.

Start med at lægge tomatsaucen på dejen, pas på at ikke at smøre saucen ud over kanterne. Drys en god ost ud over tomatsaucen, hellere lidt god ost end den pizza ost der sælges mange steder, det er rent fedtstof. Kom fyldet på pizzaen, nu ikke for meget, vi har det med at overdynge vores pizzaer med alt for meget fyld, med det resultat at fyldet ikke bliver stegt og bunden bliver blød.

Så nu kommer det vigtigste, Pizzaens vej i Grillen. Sørg nu for at grillen er varm nok, den skal være så varm som overhovedet muligt, sluk brænderen direkte under pizzastenen. Løft Pizzaen op fra bordet med en pizza spade, løft så lidt på låget og kast så hurtigt som muligt pizzaen ind på pizzastenen og luk låget på grillen med det samme. Hvor lang tid pizzaen skal bage, er forskelligt alt efter hvor stor pizzaen er, hvor meget fyld der er på og hvor varm grillen den er.

De Pizzaer jeg laver i filmen er bagt ca. 14 minutter. – Se hvordan man bager pizza på filmen herunder.

okay – Pizza 1. tomatsauce – Mozarella – Røget skinke – Melon  – Blommer – Oregano.

okay – Pizza 2. Tomatsauce – Tun – Rød peber – Spejlæg.

Det er så sjovt at bage Pizza på Nexgrillen og så smager det så lækkert, men pas på, man kan godt blive lidt afhængig.  God fornøjelse – Lars Thrane.