“Reklame for nexgrill” og en lækker opskrift til dig – Man har altid set disse searing brændere på de dyreste Gasgriller herhjemme. Derfor kom det lidt som et chok, da jeg fandt ud af, at ikke nok var der en searingbrænder i grillen til at stege kyllinger og andre stege i rotisseriet, der var også placeret en searing brænder i venstre sidebord chok “Genialt” og så til den pris.

Tit har det været et problem at stege steaks der er købt i supermarkedet, fordi supermarkederne ofte gør det, at de skære steakene så tynde at de kan sælge 4 stk. for 100 kroner. Når så kunden kommer hjem og griller steakene, er de gennemstegte og stegt tørre inden de har fået en flot stegeskorpe.

Derfor er det så genialt med en Sears brænder i sidebordet, den er så umenneskelig varm at man kan stege, de her tynde steaks, til den ønskede kærnetemperatur og samtidig lave den smukkeste stegeskorpe – tjek filmen herunder.

Til mine kalvesteaks serverede jeg en simpel grøn salat bestående af Loloroso, loloblanco, feltsalat og sprøde æblebåde og stegte søde kartofler. De stegte søde kartofler skrælles og skæres i tommelfinger tykke skiver, derefter skal de marineres i olie og denne gang brugte jeg røget flagesalt, almindeligt salt er også ok. Kartoffelskiverne grilles på en varm grillrist, ved ca 2/3 del varme i ca. 12 minutter på hver side, til de er flot gyldne og møre.

Kalvesteakene blev grillet færdige kun på searing brænderen, sørg for at tilpasse stegetiden så I når at vende steaksene 4 gange så man får det flotte stegemønster og samtidig må kernetemperaturen ikke overstige 55 grader for en medium stegt steak.

Forholdsregler og Kernetemperatur ved stegning af steaks på grill –

-Tag kødet ud af køleskabet 1½ time før det skal steges så det ikke er super koldt når du lægger det på grillen.

-Dup kødet tørt med et stykke køkkenrulle – Krydder bøffen med salt, du må aldrig krydre med peber inden stegningen, peber brænder på panden. Hvis du ønsker den pebrede smag, på bøffen, så giv den en omgang peber lige inden du tager den af grillen.

– Grillen skal være rygende varm, når du tror den er varmt, så vent lige lidt, til det er rygende varmt.

– Brun kødet grundigt på begge sider, så du får en gylden stegeskorpe, det er fra stegeskorpen du får den her lækre grill smag.

– Skru ned for varmen, når du har den perfekte stegeskorpe og steg færdig til du opnår den rette kernetemperatur.

-Efter endt stegning skal kødet hvile 5 til 6 minutter, så kødsaften fordeler sig i hele steaken –

-Husk -efter endt stegning stiger temperaturen i midten af din steak med ca. 5 grader.

HA – ja og nu sidder du tilbage og tænker, jamen hvor lang tid tager det at stege en Steak – og det er lige det, der er det springende punkt i dette blog indlæg.

“Hvor lang tid tager det at stege en steak, svaret er – til den er færdig – Nej -det rigtige svar er, til du har opnået lige nettop den Kernetemperatur du ønsker i din steak”.

  1. Ønsker du din steak stegt rød, tager du den af panden når kernetemperaturen er 45 grader – i hviletiden stiger temperaturen 5 grader – slut kernetemperatur ved anretning 50 grader i kernetemperatur.
  2. Ønsker du din steak stegt medium, tager du den af panden når kernetemperaturen er 55 grader – i hviletiden stiger temperaturen 5 grader – slut kernetemperatur ved anretning 60 grader i kernetemperatur.
  3. Ønsker du din steak stegt gennemstegt, tager du den af panden når kernetemperaturen er 65 grader – i hviletiden stiger temperaturen 5 grader – slut kernetemperatur ved anretning 70 grader i kernetemperatur.

Kernetemperaturen skal måles med et stegetermometer. Når man anvender et stegetermometer, er det nødvendigt at stikke hul i steakens stegeskorpe, dette kan medfølge at man mister lidt saft fra steaken men hellere det end en forkert stegt steak.

En anden måde, at tjekke om steaken er rød, medium eller gennemstegt, er hvor man med højre pegefinger trykker lige under venstre tommeltot og sammenligner modstanden i trykket fra hånden til steaken – dette gøres således:

Løft højrehånd, slap af i hånden og tryk under tommeltotten. Således føles en steak der er stegt rød.

Løft højrehånd, før højrehånds tommelfinger over under højrehånds langfinger og tryk under tommeltotten, Således føles en steak der er stegt medium.

Løft højrehånd, før højrehånds tommelfinger over under højrehånds lillefinger og tryk under tommeltotten. Således føles en steak der er gennemstegt.

Så nu kan det ikke gå galt – hvis det stadig ikke lykkedes for dig, at ramme den rigtige kernetemperatur, så må du give forklædet videre –

Nexgrillen forhandles gennem coop og har du lyst til at se og læse mere om Nexgrillen kan du finde griller, tilbehør og opskrifter her – www.nexgrill.dk

Håber du er blevet inspireret til at grille de mest fabeltastiske Steakt på Nexgrillen – Hilsen Lars Thrane