en reklame for Gastrolux og en lækker opskrift fra mig til dig.

Nej Ratatouille er ikke kun en Disney film med en lille sød mus, det er først og fremmest en klassisk fransk grøntsags ret der er kendt verden over. Ratatouille er smagsfuld, farverig, lækker og en sund grøntsags ret der kan spises som et selvstændig måltid eller som garniture til kød fugl eller fisk, ja den passer til alt.

Det er så nemt at tilberede en Ratatouille og endnu nemmere er det, hvis man bruger en Gastrolux pande. Gastrolux-Panderne har en BIOTAN belægning der er fri for PFOA og PFOS. Gastrolux panden har en exceptionel slip let belægning hvor intet brander fast. Slip let belægningen gør også at panden ikke skal smøres med smør, som man ellers plejer at gøre, dette sparer os for unødvendige kalorier uden at det brænder på.

En anden ting der gør Gastrolux panden så fantastisk er at håndtaget kan tages af. Normalt ville man lave tomatsaucen i en gryde hælde saucen over i et ildfast fad, lægge grøntsagerne i fadet og stille fadet i ovnen. Med Gastrolux panden går det meget nemmere. Man laver tomatsaucen direkte i panden, ligger grøntsagerne på saucen direkte i panden, stiller panden i ovnen og klikker håndtaget af.

Når Ratatouillen så er færdig klikke håndtaget på og panden stille direkte på bordet. Det er da smart.

– nedenfor er opskriften på Ratatouille – Håber I har fået lyst til at prøve at lave en Fransk Ratatouille det er lækkert, sundt og nemt især i en Gastrolux pande. Velbekomme.

Ratatouille -

Samlet tid 30 minutter
Antal 4

Ingredienser
  

Tomatsauce

  • 1 stk. Løg skrælles og skæres i tynde både.
  • 2 stk. Hvidløg hakket.
  • 1 ds. Tomater flåede og hakkede.
  • 2 dl. Hønsebouillon
  • 1 tsk. Basilikum
  • 1 tsk. Oregano
  • Salt og Peber

Grøntsagerne.

  • 1 stk. Courgette
  • 1 stk. Aubergine
  • 1 stk. Rød peber
  • 1 stk. Gul peber
  • 1 stk. Orange peber
  • 5 stk. Tomater
  • Olie
  • Salt og Peber
  • Masser af parmesan

Sådan gør du
 

Tomatsauce.

  • Løg og hvidløg sauteres i lidt olie i Gastroluxpanden til løgene falder sammen og bruner ganske let.

    De øvrige ingredienser blandes i og koges godt igennem. Saucen smages til med salt og peber.

Ratatouille - Grøntsagerne

  • Alle grøntsagerne skæres i lige tykke skiver og anrettes i Gastrolux panden på tomatsaucen som det ses på billedet.
  • Krydder med salt og peber og pensles med lidt olie.
    Masser af parmesan rives over grøntsagerne, Gastrolux panden stilles i ovnen, husk at klikke håndtaget af, og bages ved 180 grader i ca. 40 minutter, til alt er mørt.

sdr

God Appetit – Lars Thrane