En reklame for Gastrolux og en lækker opskrift til dig fra mig.

Vinteren står for døren og vi har brug for de store kraftige velsmagende vitaminfyldte grøntsags retter for at komme gennem vinteren. Tit er det grøntsagerne vi ikke får nok af, fordi vi altid spiser de samme grøntsager, tilberedt på den samme måde og så bliver det bare vildt kedeligt.

Det skal vi ha rette op på, her kommer den første “af mange” grøntsagsopskrifter, en lækker og utrolig nem blomkålsret, tilberedt i en sliplet pande med aftageligt håndtag. Panden er fra Gastrolux og deres produkter bruger jeg fordi de virker så enkelt er det. Alle deres produkter er lavet af 100% genanvendeligt aluminium, de er dansk produceret, fabrikken ligger i Ryomgård ved Århus, de har en fantastisk sliplet belægning uden de farlige stoffer pfoa – pfos og så har de et aftageligt håndtag, det er genialt når panden skal i ovnen.

Nå – nu skal vi til det, man kan lave blomkålen på mange forskellige måder, nogle drysser den med paprika, masserer den med hvidløgssmør, pensler den med smør og revet citron ja der er mange varianter. Den bagte blomkål jeg har lavet her på billederne er penslet med smeltet smør, krydret med salt og peber og så er den stegt med masser af bacon tern der giver blomkålen en dejlig salt og røg smag, – velbekomme.

Stegt og Bagt Blomkål

Ingredienser

  • 1 stk. Blomkål
  • ca. 100 gram Smør
  • 300 gram Bacon i tern
  • Rosmarin
  • Timian
  • Olie
  • Salt og Peber

Sådan gør du

  • Blomkålen deles i kvarter gennem stokken, smøres med smør og krydres med salt og peber.
  • De kvarte blomkål steges i lidt olie og smør på Gastroluxpanden på alle flader til de er godt gyldne.
  • Kom bacon ternene på panden, steg dem gyldne og vend blomkålene godt rundt i bacon fedtet.
  • Kom rosmarin og timian på panden til blomkålene. Stil panden i ovnen ved 180 grader, klik håndtaget af og bag blomkålene til de er møre men stadig med lidt bid. Vend blomkålene et par gange under bagningen så de suger godt med smag.
  • Når blomkålene er bagt, klikkes håndtaget på og blomkålen serveres.
    Blomkålene passer til alt kød - fugl - fisk - Velbekomme.