For 10 år siden lavede jeg opskriftene til en kogebog for Cobb grillen. De opskrifter har Brian Larsen Cobb grill Danmark, nu givet lov til at udgive på min blog. Opskrifterne vil blive lagt op med ca. 14 dages mellemrum. Den første opskrift er en rigtig heftig sag en rosastegt Culotte og Grillede Kæmperejer –  Sååå håber I får lyst til at afprøve opskrifterne. Her kommer den første –

 

Surf and Turf Cobb style – Med øl/honning marineret Okse culotte og grillede kæmperejer

En reklame for Cobb grill og en lækker opskrift til dig -opskriften er til 2 personer.

Grill grej: 1 stk. Cobble stone – Grillplade- stegerist- stegetermometer.

1 culotte a’ ca. 1 kg – 1 øl af ale typen – 3 spsk. Honning gerne akacie – Salt og peber

Puds culotten og rids fedtlaget. Culotten lægges i en frysepose og smøres med 1 øl af ale typen og 3 spiseskeer honning. Stilles i køleskabet natten over.

Culotten krydres med salt og peber, lægges på stegeristen med fedtsiden ned af og låget lægges på. Culotten steges 10 minutter, vendes og steges til den har en kernetemperatur målt med et stegetermometer på 55 grader for rødt og mellem 60 og 65 grader for rosa. Stegen pakkes i stanniol og trækker 20 minutter inden den trancheres.

Grillede kæmperejer

10 kæmperejer – Olie salt og peber

Rejerne pilles men lad den yderste del af hale skjoldet sidde på. Rejen flækkes fra den tykke del op til midt på rejen og tarmen fjernes. Rejerne vendes i olie, krydres med salt og peber og grilles på grillpladen under culotten.

Surf and turf – Forskellige salater – Hvidløgsdressing – Barbecue dressing – Andet grønt, tomater, agurk, grillede peberfrugter.

På et groft stykke brød smøres et godt lag hvidløgs dressing, derpå lægges salater og andet grønt, ovenpå culotten skåret i skiver, barbecue dressing og de grillede kæmperejer.

Endnu et stykke brød lægges halvt over som låg. – god fornøjelse og Velbekomme

billedet herunder er et stemningsbilleder fra da vi fotograferede opskrifterne på Mors. fotograf Gert Laursen Skive.