“Reklame for Cobb grill og en lækker opskrift til dig” JA JA JA – endelig fik jeg taget mig sammen. Jeg har altid ønsket at lave en kylling alla Kentucky fried Chicken og nu blev der endelig tid og det bliver ikke sidste gang.
Det er vildt lækkert, sprød spicy krydret skorpe og soft saftig kylling indeni. What is there not too like.
Det hele starter med kyllingelår 8 stk og en saltlage.
Saltlage: 1 l. vand og 100 gram salt kommes i en gryde.
Saltlagen koges op, til saltet er opløst og saltlagen stilles koldt. Når saltlagen er kold, kommes kyllinge lårene i og trækker i køleskabet i 2 timer.
Kyllingerne tages op af saltlagen, dryppes af og lægges i en ny beholder, hvor de ovehældes med kærnemælk. Man ligger kyllingelårene i kærnemælke for at mørne kylligekødet. Kyllingelårene skal mørne i kærnemælken i ca. 12 timer.
Når kyllingelårene tages op af kærnemælken vendes de i en melkrudderiblanding bestående af:
400 gram mel
50 gram majsstivelse
11/2 tsk. paprika
1 tsk. løgpulver og1 tsk. sellerisalt.
1tsk. hvidløgssalt
1tsk. cayennepeber
1tsk. salt (gerne røget salt)
(hvis man ønsker en anden smag kan f.eks chilli eller andre krydderier tilsættes)
Hvis man ønsker en tyk skorpe omkring kyllingelårene,vendes kyllingelårene først i melkrydderriblandingen så i sammenpiskede æg og derefter endnu engang i melkrydderiblandingen.
Cobb gasgrillen findes frem, gassen tilsluttes, sauterpanden stilles i grillen, sauterpanden fyldes halvt op med olie, grillen tændes klik, klik så kør det – og det bliver vildere og vildere.
Når olien har nået en temperatur på ca. 140 grader, ta’ man de mel og krydderi panerede kyllingelår og lægger den ganske forsigtigt ned i den hede olie ca. 4 stk. af gangen. Husk kun at fylde sauterpanden halvt op, ellers flyder olien over når kyllingerne kommes i.
Kyllingelårene steges i olien ca. 15 – 20 minutter til de er flot gyldne og har nået en temperatur på 70 grader i midten af kyllingekødet.
Jeg serverede de friterede kyllingelår med en Hot barbecuedressing-
1 løg og 2 fed hakket hvidløg svitses let i en gryde – 20 gram brun farin, 1 spsk soya sauce, 1 dl Æblejuice, 1 dl whisky, 1 dl Ketchup tilsættes. Massen koges ved svag varme i ca 20 minutter og stilles koldt.
Hvis I ønsker den meget stærk kan I tilsætte tabasco eller sriracha hot chili sauce.
Og en hvidløg/purløgs dressing bestående af 1 fed finthakket hvidløg, 1/2 bundt hakket purløg og blandet med 3 dl. mayonnaise.
Jeg håber du har fået lyst til at prøve opskriften. Hvis du vil have flere opskrifter og følge livet på Kokkeskolen i Vejle så følg/like/del os på Kokkensbekendelser.dk — Hilsen Lars Thrane.
0 Kommentarer