Reklame for nexgrill og en lækker opskrift til dig –  – Min Nexgrill & Jeg –

Halvtørre brødkæppe der ofte bliver bagt hule indeni, det er sku da en fuldstændig unødvendig opfindelse og dog. De er geniale som snacks, til at dyppe i alverdens pureer og cremer så som humus eller tzatiki. Genialt intet mindre end genialt og så bagt i en Nexgrill vildt sjovt.

Breadsticks kan bages af alle slags brød deje, denne gang har jeg brugt en pizzadej.

Pizza dej: 800 gram til 1 kg hvedemel, Tipo 00 eller Manitoba-mel – 0,5 liter vand – 20 g salt – 5 g gær – 2 spsk. olivenolie – 1 tsk. sukker

Gæren opløses i det lunkne vand, tilsæt mel, olie, salt og sukker hold lidt af melet tilbage til du mærker den rigtige konsistens på dejen. Ælt dejen grundigt, dejen skal være smidig, let klæbrig, men ikke klistret. Halvdelen af dejen farves med gurkemeje, det giver en god dyb smag og en super flot farve til brødet.

Del dejen i små boller. Læg dejen på et fad, dæk dejen med husholdningsfilm og stil dejen i køleskabet gerne natten over men mindst 6 timer. Tag dejen ud en time før den skal bruges.

 

 

Del hver bolle i 4 dele og rul dem ud i lange flade stænger, belæg dejstængerne med lige det fyld I ønsker. Jeg brugte italiensk pølse, bøffel mozzarella, dolaner som en hollandsk ost med en dyb smag af salt krystaller og bacon. læg en stang dej ovenpå igen og twist dejstængerne så de snor sig om sig selv. Brødstængerne kan pensles med alt – jeg penslede nogle med æg og sesam og nogle med hvidløgs smør. Lad brødstængerne efterhæve i 45 minutter og bag dem som vist i videoen herunder.

 

Brødstængerne blev bagt liggende på en flutes rist i Nexgrillen ved 230 grader og indirekte varme. Flutes risten er placeret på pizzastenen for at tage lidt af undervarmen.  Brødstængerne bages ca. 10 minutter på den ene side og 10 minutter på den anden side.

ja okay -det er sjovt og det smager vildt godt -prøv det  – vil du vide mere om Nexgrillen kan du finde mere info her – www.nexgrill.com  – Hilsen Lars Thrane