En reklame for Nexgrill og 4 lækre opskrifter til dig.

Lammesteg, lammegryde og Sprødstegte lammespyd, alt det skal selvfølgelig laves på min store Nexgrill.

Helstegt Lammekølle med hvidløg og persille.

Lammekøllen udbenes, det er ikke så svært. Skær ind til benet rundt om benet og træk benet ud sådan!

Du kan også få slagteren til det eller købe en der er udbenet.

Lammekøllen bredes ud og rettes lidt til, så den bliver så firkantet som muligt. Lammekøllen krydres med salt, peber, smøres godt med hvidløgssmør, 5 hvidløgs fed presses over lammekøllen og masser af persille kommes på. Lamme køllen rulles stramt og snøres stramt med kødsnor. Lammekøllen stikkes på rotisseriet og spyddene spændes omkring for at holde på stegen. Lammekøllen sættes på grillen og grilles til 58 grader for rosastegt eller 75 grader for gennemstegt.

Jeg hængte lammekøllen over en foliebakke med kartofler, løg, skorzonerrødder vendt i olien krydret med salt og peber, så kødsaften fra lammekøllen dryppede ned på grøntsagerne åhhh det smagte fantastisk.

 

Lamme lobescoves.

500 gram lammekød i tern – ca. 7 dl hønsebouillon, eller til det dækker kødet – 400 gram kartofler i tern – 2 løg i tern – 300 gram gulerødder skåret i skiver – 300 gram persillerod anden rodfrugt kan også benyttes også skåret i skiver – 5 hele sorte peberkorn og 3 laurbærblade i et kaffefilter der lige lukkes for oven med en kødsnor. Så kan krydderierne ligge i bouillonen og koge med og man slipper for at skal finde og fiske peberkornene op bagefter.

Tern af lammekød blancheres. Blancheres betyder at lammekødet kommes i en gryde med kogende vand koges op, tages op og skylles under koldt vand, det gør man for at fjerne urenhederne i kødet, urenhederne er det grålige skum der kommer op til overfladen.

Lammekødet kommes i en gryde og dækkes med hønsebouillon og koges ca. 20 minutter under låg. Når kødet er kogt halvt mørt, tilsættes alle grøntsagerne og kaffefilteret med krydderierne og der koges videre ca. 30 minutter til kødet og grøntsagerne er møre og purerer let ud. Tag lidt af hønsebouillonen fra inden der røres i retten, så kan man nemlig justerer så retten ikke bliver for tynd. Lobescoves’en smages til med salt og peber.

 

Spicy Lam på Spyd.

500 gram Lammekød skåret i ca. 2×2 cm tern – 2 dl olie – 1 dl citronsaft – 3 hvidløg – Chilli så stærkt som du ønsker – 2 tsk. spidskommen – salt og peber – og så hvad man ellers ønsker at sætte på spyddene f.eks. champignon, løg, peberfrugt.

Lammeternene marineres i olie, citronsaften, spidskommen, hakkede hvidløg og godt med salt og peber.

Må meget gerne marinere minimum 2 timer.

Lammeternene sættes på spyd skiftevis med champignon, rød peber, lammetern, champignon, rød peber lamme tern osv.

Spyddene grilles på nexgrillen til de er flot gyldne men stadig rosa indeni. Mål kernetemperaturen til 55 grader i kødet.

Håber i har fået lyst til at tilberede lam på Nexgrillen. – hilsen Lars Thrane