​​”Reklame for Cobb grill og en lækker opskrift til dig”  – Der er flere piger hjemme hos os, der har en sød tand – det fører nogle gange til et køkken der bugner af dessert, og  selvfølgelig hjemmerørt is , fromager i alle afskygninger og kager, især chokoladekage ud over det hele. Vi afprøver og eksperimentere og det bedste af det hele er, at det er sjovt.

Og igår aftes var ingen undtagelse. Jeg kommer hjem og “hov- holdt- stop – du skal lige se hvad vi har lavet”

Og hvad har vi så der –  æbler med brun farin, smør , kanel og havregryn samt hjemmelavet vanilje parfait(is).

Så smed jeg alt, hvad jeg havde i hænderne og tændte Cobb grillen.  Frem kom den – med pladerne lagt  på og fuld styrke og 4 min senere røg desserten ind i varmen…. Det er genialt.

Og nøj hvor det smagte godt. Pigerne måtte hen på sofaen bagefter for at slå mave. Så prøv opskriften- den er nem og en sikker vinder.. og både store og små  kan være med til at lave den.

Opskriften- 4 personer

4 store æbler eller 8 små , æblerne halveres, kærnehuset fjernes og æblerne lægges i en folieform der passer i grillen – 200 g. Smør, 100 g havregryn, 100 g brun farin og 1 tsk kanel røres sammen og fordeles på æblerne.

100 gram marcipan skæres i tynde strimler og ristes på teflonpanden på Cobb grillen. Man kan også rive marcipanen og derefter riste den.  Den ristede eller skiveskårne marcipan anrettes  drysses på desserten.

Grillen varmes op til ca. 170 grader og Folieformen med æblerne stilles på grillen, låget lægges hurtigt på så varmen ikke forsvinder.

Æblerne bages ved ca. 170 grader i ca. 20-30 minutter. God appetit

Vanilje parfait – 4 personer

2 æggeblommer pasteuriserede – 3 hele æg pasteuriserede – 125 gram sukker- 2 tsk. vanillesukker – 1/2 liter letpisket fløde.

Æggene blandes med sukker, vanillesukker og piskes til en æggesnaps. Den letpisket fløde vendes i. Isen stilles på frost, og fryses i ca. 6 timer

Hvis man røre i isen ca. hver ½ time, under indfrysningen, undgår man at isen krystallisere.

Æblerne tages op af formen med en dyb ske, så man får meget af sukker snasket med, lægges på en flot tallerken, sammen med is og hele herligheden drysses med ristet marcipan.

Jeg håber I har fået lyst til at prøve ovenstående dessert. – den er vanedannende – og vildt sjov at lave på en grill.

Hilsen Lars Thrane.