“Reklame for nexgrill” og en lækker opskrift til dig – Hver gang man laver desserter på grill, bliver det ofte hvis ikke altid, de der grillede ananas eller grillede bananer og hvis det skal være helt vildt- så grillede bananer med chokolade.
Næ nej – Det skal da være løgn. Nexgrillen er en super grill, med det er jo også en mega stor ovn, såååå nu sker det.
Dagens dessert – Den verdenskendte og yderst lækre franske Creme brulee på Grill.
Ingredienser: 8-10 stk.
8 æggeblommer – 150 g hvidt fint sukker – kornene af 1 vaniljestang – ½ liter Piskefløde 38% – 2 dl sødmælk – 2 spsk sukker (til glasering med gasbrænder)
Fremgangsmåde:
Rør æggeblommer, sukker og vaniljekorn sammen med en ske. Rør herefter fløde og mælk i æggeblandingen.
Sigt blandingen og fordel den i portions ovnfaste skåle/glas. Stil skålene i vandbad (vandet skal gå 2 cm op i bakken) stil vandbadet midt i grillen ved indirekte varme, kun de yderste to brændere tændes, Creme bruleen skal bages ca. 50 – 70 minutter ved 150-200 grader. Pas på, tjek varmen, cremen må ikke boble / koge. Cremen kan virke lidt blød skælvende når du tager den ud af ovnen, det skal den være, cremen sætter sig når den er afkølet.
Stil dem i køleskabet til de er iskolde – uden at dække dem til, hvis den dækkes til skabes der kondens og cremen bliver vandet.
Drys de iskolde creme brulée med fint hvidt sukker og brænd dem med en gasbrænder til sukkeret er smeltet og har taget farve.
Mums – det smager så godt og det er så nemt at lave. Så malk en ko, køb en høne og kom igang, sæt Creme Brulee på grillen, det er så sjovt …..
0 Kommentarer