En reklame for Gastrolux og en lækker opskrift til dig.

Tarte Tatin er en klassiker, den er voldsom lækker og så er den så nem at lave hvis man har det rigtige grej og det har vi slip let panden fra Gastrolux.

Slip let panden fra Gastrolux er vildt smart, den har et håndtag der kan klikes af, så panden kan stilles i ovnen uden håndtag. Når tærten så er færdig, klikes håndtaget på igen og vupti – varm pande og koldt håndtag så vi ikke brænder fingrene, vildt smart.

Tarte Tatin

Køkken: Fransk

Ingredienser

  • 5 stk Æbler
  • 125 gram Sukker
  • lidt Vaniljesukker
  • 75 gram Smør
  • 200 gram Butterdej
  • vanilje is eller cremefraiche

Sådan gør du

  • Æblerne skrælles og skæres i både, husk fjern kærnehuset.
  • Sukker smeltes på Gastrolux panden til karamel og smørret kommes på. Røres godt rundt til en ensartet masse. Pas på at karamellen ikke brænder og bliver sort.
  • Rist æblebådene i karamellet sammen med lidt vaniljesukker og når de er flot ristet lægges æblebådene taglagt flot rundt i panden.
  • Lad æblerne køle af på køkkenbordet inden butterdejen lægges på.
  • Dæk æblerne med et butterdejs låg og prik huller i butterdejen.
  • Bag tærten i ovnen ved ca. 200 grader i 25 - 30 minutter
  • Vend tærten ud på en stor tallerken, skær tærten ud i portions stykker og server tærten med en vanilje is eller en kold cremefraiche smagt til med vanilje.

Håber I har fået lyst til at lave Mette Mille’s Tarte Tatin