Dansk Madkultur

Glud museum

Dansk madkultur. dag 1

Som du nok har oplevet, når du har rejst til de forskellige egne af Danmark, har hver egn deres måde at tale det danske sprog på, dette kaldes dialekter.

Men det er ikke kun de forskellige dialekter der forandre sig når man rejser, maden gør det også. Hver egn har deres egne retter disse kaldes egnsretter.

 læs denne artikkel – https://www.kristeligt-dagblad.dk/danmark/egnsretter-er-igen-populaere

– OPGAVEN –

  1. Find 2  egnsretter ( Forret / Hovedret ) eller ( Hovedret / Dessert ) fra en egne i Danmark – grupperne må ikke vælge den samme egn, så skriv på tavlen, hvilken egn I vælger.

Danmark opdeles i denne opgave således – Bornholm – Lolland og Falster – Amager – Sjælland – Fyn og Øerne – Thy og Vendsyssel – Midtjylland – Sønderjylland – Samsø – Læsø – Møn – Mors –  Als – Fanø

  1. Lav opskrifter på de to retter og  omregn opskrifterne til 2 personer
  2. Lav en varebestilling på hver af de to retter og aflever denne til Ltr@sde.dk
  3. Lav et Power Point og en fremlæggelse hvor I viser og beskriver, hvad der er specielt ved denne egn  f.eks. madkultur, traditioner, tilberedninger og råvarer.

– Husk at I til jeres Grundforløbseksamen skal fremlægge om madkultur, overvej om noget af det i laver nu kan bruges til eksamen –

– I løbet af  jeres forløb, skal vi i køkkenet og lave nogle af de retter i har valgt  – God arbejdslyst –

 

Dansk Madkultur dag 2 – danskerne har stemt – her er vores nationalretter

– I køkkenet skal vi arbejde med Nationalretter – Danskerne har Stemt og Nationalretterne er fundet – kan du gætte hvilke retter der er Danmarks nationalretter? –

Nedenfor er der en lille bog med opskrifter på Danskernes fortrukne retter – Danmarks Nationalretter – læs bogen – lær opskrifterne: http://ipaper.ipapercms.dk/KIWI/Avis/Danmarksnationalretkogebog/?Page=2&page=2

God arbejdslyst –