Eksamen Gast & Gourmet
En to retters middag og et bord til to.
I din uddannelse er du nu kommet til grundforløbs projektet.
I grundforløbs projektet skal du vise hvad du har lært på grundforløbet i alle fag.
Grundforløbs projektet skal bestås og skal derfor fremlægges for en faglærer og en ekstern censor som kommer ude fra erhvervslivet (en kok, slagtermester eller tjener).
Gastronom – Kok – Cater – Smørrebrødsjomfru.
Eksamensdagen: på eksamens dagene er der åbent i køkkenet og i restauranten fra klokken 8:00.
I køkkenet skal der fremstilles to retter til to personer: forret – hovedret eller hovedret – dessert og en varm drik.
I restauranten skal der dækkes et bord til to personer der passer til maden og jeres ønskede koncept/tema
Begge retter serveres samtidig og eleven har herefter 18 minutter til at nå omkring de teoretiske emner, herefter har censor og eksaminator 10 minutter til at bedømme præstationen.
Hovedretten skal kalkuleres, kalkulationsarket afleveres sammen med retterne.
Der skal laves et menukort med vine til de to retter der serveres. Menukortet skal afleveres sammen med retterne.
Den teoretiske del af eksamen er vedhæftet som Power point.
Tjener –
Eksamensdagen: på eksamensdagen skal der dækkes og præsenteres 4 borde med 4 forskellige temaer.
Der skal laves en 3 retters menu, på skrift, med vine til et af bordene.
Hovedretten skal kalkuleres, kalkulationsarket afleveres inder præsentation af menuen.
Ligeledes skal der serveres en velkomstdrik og en varm drik.
Efter serveringen og præsentationen af bordene har eleven 18 minutter til at nå omkring de teoretiske emner, herefter har censor og eksaminator 10 minutter til at bedømme præstationen.
Den teoretiske del af eksamen er vedhæftet som Power point.
Gourmetslagter-
Eksamensdagen: på eksamensdagen er der åbent i opskæringen og køkkenet fra klokken 8:00.
I opskæringslokalet skal der detailskæres et midterstykke. Midterstykket præsenteres på bordet i opskæringslokalet.
Bedømmelse og overhøring af bordet i opskæringslokalet. 10 min.
I køkkenet skal der fremstilles 1 convenience ret til 1 person.
Din convenience ret skal kunne opvarmes på 30 minutter ved 180 grader i en ovn – eller kunne opvarmes i mikrobølgeovnen.
Der skal udarbejdes en kalkulation på midterstykket eller convenience retten, denne afleveres til censor ved præsentationen af det udskårne midterstykke eller i køkkenet ved fremlæggelsen.
Eleven har herefter 15 minutter til at nå omkring de teoretiske emner, herefter har censor og eksaminator 10 minutter til at bedømme præstationen.
Der er afsat 3 timer af til udskæring af midterstykket.
Der er afsat 1 time til fremstilling af convenience retten i køkkenet.
Skal fremvises tilberedt og varm til 5 min. overhøring.
De teoretiske emner er vedhæftet i et Power Point på Learn.