Jah sådan – 3 af mine meget dygtige kokkeelever lavede i fredags en super lækker
Røget laksesalat – den blev faktisk så lækker at den fortjener at få sit eget liv her på bloggen.
Opskrift 4 personer –
300 gram varmrøget laks
200 gram rejer
4 friske grønne asparges
1 stk. rød krølsalat
1 finthskket løg
2 æbler i tern
Fintrevet skal af 2 lime
1/2 bundt hakket purløg
3-4 dl. Cremefraiche 18 %
Salt og peber
Dijon sennep
Dild til pynt.
Groft rugbrød 2 skiver
Den røgede laks plukkes i mindre stykker, husk at tjekke efter for ben i fisken og fjern dem.
Cremefraichen røres med det finthakkede løg, hakket purløg, revet limeskal og et æble i tern, det sidste æble gemmes til pynt.
Rejerne drænes for alt væde og blandes sammen med den plukkede laks i cremefraichen.
Laksesalaten smages til med Dijonsennep, limesaft, salt og peber.
Skær rugbrødet i helt tynde skiver på en pålægsmaskine.
Pensel rugbrødsskiverne med rapsolie, og bag dem i ovnen ved 150° i 15 minutter, eller til de er sprøde og brune. Drys rugbrødschipsene med salt.
Roden skæres af aspargsene og aspargsene dampes ganske kort, ca. 3 minutter i vand, smør og lidt salt.
Læg salat på tallerkenerne, brug to skeer til at forme laksesalaten som æg og læg dem på salaten.
Laksesalaten pyntes med asparges, æble tern, rugbrødschipsene og dild.
Server et køligt glas hvidvin til. – Velbekomme
Tak til Cecillie, Jonas og Natthawut for en dejlig Laksesalat.
Har I lyst til flere opskrifter Like og følg Kokkensbekendelser.dk
God fornøjelse – Lars Thrane.
0 Comments