Min kone Maria er ferm i et køkken. Hun kan kunsten at frembringe de 5 grundsmage i de retter hun har i hænderne. Vi mødte faktisk  hinanden på kokkeskolen i Vejle, men det er en helt anden historie. Den får I en anden dag….

Igår gik hun i haven, plukkede 5 æbler, skrællede dem, fjernede kærnehuset og skar derefter æblerne i tynde skiver. Æbleskiverne blev lagt i en skål med koldt vand og tilsat citron saft 1 deciliter. Det er vigtigt, at der er meget citron saft ved, da dette modvirker oxidering samt tilfører æblerne syrlighed.

Så smurte hun  en springform med smør og dryssede den med æblerasp, så siderne var godt dækket til.

 

Så piskede hun  250 gram  rørsukker med 4 æg til en luftig masse. Hun smeltede 250 gram smør(lurpak saltet) med 1 dl minimælk i en kasserolle og hældte det, da det var afkølet ca. 30 g. i æggemassen.

 

Derefter sigtede hun 240 gram hvedemel sammen med  3 tsk. bagepulver og 2 tsk. vaniljesukker som blev vendt forsigtigt i æggemassen.

Massen hældte hun i  den smurte springform og æblerne blev lagt taglagt på dejen. Til slut dryssede hun 1 spsk. kanelsukker, 1 spsk. rørsukker, 1 spsk æblerasp og 1 spsk perlesukker ud over kagen.

 

Kagen satte hun i ovnen ved 180 grader varmluft i ca 30 minutter og ud kom den lækreste bløde, i kanterne sprøde, vanilje søde og let æblesyrlige kage.

 

Maria serverede kagen med en vanilje creme bestående af 1 del pisket cremefraiche 18% der røres med 1 del pisket flødeskum, tilsmagt med  vaniljesukker og kornene fra en vanilje stang.  Her til morgen var der  kun ½ kage tilbage, Ups! Men lækker det var den 😉 –  håber I har fået lyst til at prøve at bage denne dejlige kage – god søndag til jer alle derude.