Middelalder lektion Horsens –Opskrifter –
(Grupper a 5 personer)
Kød
3 kyllingebryster – 1 cuvette – 1 svineskank (spoleben) – 2 pølser –
(Kødstykkerne grilles på de store grille – jeg kalder på jer når grillen er varm)
Krosalat
Ingredienser:
- ½ bakke rucola
- 0,25 stk Fennikel
- 6 stk. gulerod
- 0,5 ds. Red kidney (hestebønner)
- 100 g oliven
Marinade: olie – eddike – koriander
Bondesalat
Ingredienser:
- 0,2 stk. hvidkål
- 3 rødbeder
- 2 æbler
- Speltkerner 50 g.
Marinade: olie – eddike – hvidløg – meriam
Valdemarsalat
Ingredienser:
- 100 g pastinak
- 200 g. kinaradisse
- 100 g ærter
- Pynt valnødder en lille håndfuld og vindruer 100 g
Marinade: yoghurt – ingefær – mynte
Drænet tykmælk og græsk yoghurt.
½ liter græsk yoghurt og 2 dl tykmælk – smages til med akaciehonning.
Skovbærkompot til Middelalder
- 200 g skovbær fra frost koges op med kanel og lidt vand 1dl
- Smages til med sukker
Snowflake røres op i koldt vand, hældes forsigtigt i den kogende væske til passende konsistens.
Snak med lærerne inden i jævnersaucen. –
0 Comments