Middelalder lektion Horsens –Opskrifter – 

(Grupper a 5 personer)

Kød

3 kyllingebryster – 1 cuvette  – 1 svineskank (spoleben) – 2 pølser –

(Kødstykkerne grilles på de store grille – jeg kalder på jer når grillen er varm)

 

Krosalat

Ingredienser:

  1. ½ bakke rucola
  2. 0,25 stk Fennikel
  3. 6 stk. gulerod
  4. 0,5 ds. Red kidney (hestebønner)
  5. 100 g oliven

Marinade: olie – eddike – koriander

 

 

Bondesalat

Ingredienser:

  1. 0,2 stk. hvidkål
  2. 3 rødbeder
  3. 2 æbler
  4. Speltkerner 50 g.

Marinade: olie – eddike – hvidløg – meriam

 

Valdemarsalat

Ingredienser:

  1. 100 g pastinak
  2. 200 g. kinaradisse
  3. 100 g ærter
  4. Pynt valnødder en lille håndfuld og vindruer 100 g

Marinade: yoghurt – ingefær – mynte

 

Drænet tykmælk og græsk yoghurt.

½ liter græsk yoghurt og 2 dl tykmælk – smages til med akaciehonning.

 

Skovbærkompot til Middelalder

  1. 200 g skovbær fra frost koges op med kanel og lidt vand 1dl
  2. Smages til med sukker

Snowflake røres op i koldt vand, hældes forsigtigt i den kogende væske til passende konsistens.

Snak med lærerne inden i jævnersaucen. –