Overalt i verdenen dukker disse markeder op, med de flotteste restaurant vogne, busser, skure og hytter
hvorfra der sælges den lækreste mad, fremstillet af de bedste råvarer og tilberedt af de dygtigste kokke,
Det er nu din opgave at åbne en streetfood restaurant 3-5 dage i Uge ?
Info:
Hver gruppe har ca. 800 kroner til indkøb af råvarer, til opstart og 200 kroner til udsmykning af madboden.
Madboden skal være åben i tidsrummet 11:20 til 12.30.
Nedenståemnde bekændtgørelsesmål skal demonstreres i denne case.
Stk. 4. Eleven skal have kompetence til på grundlæggende niveau at kunne:
1) samarbejde om løsning af faglige arbejdsopgaver i forbindelse med håndtering af fødevarer,
2) anvende gængse materialer, værktøj og udstyr til forarbejdning af fødevarer,
3) indkøbe, bestille, modtage og forarbejde råvarer,
4) anvende grundtilberedningsmetoder, produktionsformer og metoder til egenkontrol,
6) tilberede og anrette enkle måltider og menuer under hensyntagen til sensorik og kvalitet,
7) servere almindeligt forekommende kolde og varme drikke i hotel- og restaurationsvirksomhed,
8) foretage budgettering og prisberegning af fødevarer,
9) portionere og anrette til selvbetjening,
10) foretage opdækning, enkle serveringsformer og afrydning inden for restaurantionsområdet,
11) betjene gæster og kunder i forskellige service- og salgssituationer,
12) efterleve gældende hygiejnekrav ved produktion, opbevaring og salg af mad,
13) arbejde efter ergonomiske forskrifter og anbefalinger,
14) foretage informationssøgning om fagrelevante emner og problemstillinger.
Mål og evaluering
Du og din gruppe skal nå bekendtgørelsens mål. I vil derfor løbende blive evalueret på samarbejde, jeres arbejde med det faglige stof,
jeres 3 åbningsdage og jeres fremlæggelse af løsningen på de faglige problemstillinger.
Nedenstående overvejelser ved åbning af din streeatfood restaurant skal som minumum indgå i denne case.
1. Hvilket tema og Koncept ønsker du i din madbod.
2. Hvad ønsker i at sælge i jeres madbod – Hvilke retter? – Hvilke drikkevare?
3. Hvordan skal retterne indpakkes / serveres?
4.Hvad skal retterene koste? – Indkøbspris / Udsalgspris / Budget
5. Hvordan skal vi reklamere for vores madbod? – Hvordan skal vi skaffe kunder til vores forretning?
6. Hygiejne / Egenkontrol
7. Salg / Kunde / Gæstebetjening
God fornøjelse Lars Thrane