Nok verdens bedste Hang over food – sprød fisk og salte pomfritter –
Englands Nationalret (måske?) Fisch and chips, fantastisk sprød udenpå og lækker blød og saftig indeni, her er den serveret med en anden Engelsk specialitet ærtepure.
FISCH AND CHIPS:
ORLYDEJ –
250 g mel – 1/2 æg – 1/2 øl – 1 dl. Lunkent vand – 1/2 dl. olie lidt salt og sukker – 2 piskede hvider.
Mel, æg, øl, vand, olie samt salt og sukker, piskes sammen til en glat dej.
Dejen hviler 1 time, hvorefter de piskede hvider vendes i.
Dejen bruges straks efter tilsætningen af de piskede hvider.
TORSKEFILET ORLY.
4 personer.
800 gram torskefilet skæres i portionsstykker på størelse med en langefinger.
Marinaden: ca. 1 dl. Olie – saft af ½ citron – ½ hakket løg lidt hvid peber – ½ dl. Hakket persille.
De klargjorte fiskefileter krydres med salt, marinaden piskes sammen og Kommes over fisken.
Fisken stilles i køleskabet og marineres i ca. 45 minutter.
Fiskefileterne stryges af, dyppes i orly dej (hold fisken i halespidsen), udbages i friture ved 165 – 185 grader og afdryppes på fedtsugende Papir.
ÆRTEPURE
500 gram ærter overhældes med en let hønsebouillon så de næsten er dækket og koges til ærterne er møre.
Ærterne blendes med en stavblender, smages til med salt peber og lidt citronsaft –
STORE GROVE POMFRITTER.
Store bagekartofler skrælles og skæres ud i lillefinger tykkelse. Pomfritterne skylles og koges i vand med salt i ca.10 minutter til de er næsten møre.
Pomfritterne tørres og steges i en friture eller i en gryde med olie ved ca. 160 grader til de er sprøde og gyldne.
Anret som vist på billederne i avispapir, drys med groft salt og server med en lækker dip – mayo med hakket drueagurker, capers og dild er lækkert til.
God fornøjelse og godt NYTÅR – Hilsen Lars Thrane
0 Kommentarer