Da jeg var ca. 21 år gammel rejste jeg tværs igennem Canada fra Toronto til Vancouver sammen med min fætter Mike Thrane – vi havde en fantastisk tur på ca. 3 uger hvor vi kørte rundt og oplevede Canadas fantastiske natur.

Fra søerne i Toronto, over Canadas flade prærie, gennem Rocky Mountains, til regn fyldte Vancouver, hvor det regner næsten 300 dage om året.

Vi kørte mange timer hver dag og spiste på de restauranter, der nu engang findes tæt på de store veje i Canada. “Restauranter” som Wendies, Harvey’s, Pizza Hut, Taco Bell, KFC, Mad D, Chick Fil A, Jollibeea og en mængde privatejede Road Houses, så det var ikke den sundeste mad vi fik. Ja og så oven i, så har Canada noget fabelagtigt øl.

Så da jeg kom hjem fra Canada, havde jeg taget 15 kilo på og kunne ikke passe en eneste af mine skjorter.

En af de bedre retter vi spiste meget af i Cannada var Corn chowder- en majs creme suppe,

ja helt sund var den nu ikke. Den består bla. af Majs og rigeligt med smør samt fløde.
Alligevel en super suppe og opskriften får I lige her.

Majs Chowder.
2 personer
3 spsk. olie – 50 g røget bacon i tern – 4 skiver bacon til pynt – 2 spsk. Smør – 1 hvidløg – 2 mellemstore løg, skåret i tern – 1 rød chili, finthakket – ca. 250 g kartoffel, skåret i mellemstore tern – majs fra tre friske majskolber

1 tsk. Spidskommen – 1 tsk. koriander –  liter kyllingbouillon – 1 dl piskefløde – Lidt kørvel.

Steg først de 4 skiver bacon til pynt, til de er flotte gyldne og læg dem på fedtsugende papir.
Steg bacon tern i olien til de begynder at afgive fedt, men uden at blive brune.

Tag baconen fra. Tilsæt smør til baconfedtet og steg løgene ved svag varme heri til de begynder at blive gennemsigtige.

Hvidløg, chili, spidskommen og koriander tilsættes og svitses af – ganske kort. Tilsæt mel og lad melet opsuge fedtet.
Kartofler, majs og kyllingebouillon kommes ved og suppen bringes nu i kog.
Lad suppen simre i ca. 30 min, indtil grøntsagerne er møre og kartoflerne begynder at jævne suppen.

Hæld fløden ved og lad yderligere suppen simre nogle min, før den smages til med salt og peber.
Servér suppen rygende varm med persille, sprødstegt bacon og evt. brød til.

Åhhh det er en dejlig suppe – god appetit.