November 13, 2016

LARS THRANE:

 

Som lovet kommer der her endnu en Ramen – en skold hed sag, en fabeltastisk morgenmad,

med voldsom meget smag.
 

Ramen med soyamarineret kyllingebryst.
2 personer

200 g ramennudler eller ægnudler.

7 dl kraftig hønsebouillon.

1 stk. hvidløg

1 lille rød chilipeber

½ rødløg

0,5 dl soya

2 stk. soyamarineret kyllingebryst

rapsolie til stegning

2 smilende æg

1 avokado

100 g søde majs

100 gram gulerødder

 

Kyllingebrysterne marineres i soya, helst dagen før, men et par timer kan også gøre det.

Det er nemmest at marinere kyllingebrysterne ved at komme dem i en frysepose, hælde soya i posen, tryk luften ud, knude på og så i køleskabet.

 

 

11_edited

1_edited

7_edited

 

 

Kyllingebrysterne tages op af soyamarinaden tørres af i køkkenrulle, pensles med olie og grilles hårdt på en hed grill pande til kyllingebrysterne opnår en kernetemperatur på 70 grader.

 

 

 

I en stor gryde kommes Hønsebouillon, hvidløg, ingefær, gulerødder i fine strimler og majs. Dette koges igennem og smages til med sake. . Smag efter hvad du syntes der mangler- måske mere hvidløg måske mere chili, det er en smagssag.

 

Ramen nudlerne koges 5 minutter i letsaltet vand. Tjek lige på pakken, der er forskellige kogetider alt efter hvor grove nudlerne er. Når nudlerne er kogt færdige hældes de i en sigte og drænes fri for væde.

 

Æggene koges 8 minutter så de stadige er smilende, æggene deles med en meget skarp og tyndbladet kniv, eller nemmest med strengen fra en ostehøvl. avokadoen deles, stenen fjernes og avokadokødet skæres i strimler.

 

Ægenudlerne lægges i to dybe suppetallerken eller to ramen skåle og den kogende suppe hældes over. Sørg for at grøntsagerne er ligeligt fordelt. Kyllingebrysterne trancheres i tynde skiver og lægges derefter på supperne, de smilende æg og avokadostrimlerne toppes på – husk skal serveres rygende varm – god appetit