November 13, 2016
LARS THRANE:
Som lovet kommer der her endnu en Ramen – en skold hed sag, en fabeltastisk morgenmad,
med voldsom meget smag.
Ramen med soyamarineret kyllingebryst.
2 personer
200 g ramennudler eller ægnudler.
7 dl kraftig hønsebouillon.
1 stk. hvidløg
1 lille rød chilipeber
½ rødløg
0,5 dl soya
2 stk. soyamarineret kyllingebryst
rapsolie til stegning
2 smilende æg
1 avokado
100 g søde majs
100 gram gulerødder
Kyllingebrysterne marineres i soya, helst dagen før, men et par timer kan også gøre det.
Det er nemmest at marinere kyllingebrysterne ved at komme dem i en frysepose, hælde soya i posen, tryk luften ud, knude på og så i køleskabet.
11_edited
1_edited
7_edited
Kyllingebrysterne tages op af soyamarinaden tørres af i køkkenrulle, pensles med olie og grilles hårdt på en hed grill pande til kyllingebrysterne opnår en kernetemperatur på 70 grader.
I en stor gryde kommes Hønsebouillon, hvidløg, ingefær, gulerødder i fine strimler og majs. Dette koges igennem og smages til med sake. . Smag efter hvad du syntes der mangler- måske mere hvidløg måske mere chili, det er en smagssag.
Ramen nudlerne koges 5 minutter i letsaltet vand. Tjek lige på pakken, der er forskellige kogetider alt efter hvor grove nudlerne er. Når nudlerne er kogt færdige hældes de i en sigte og drænes fri for væde.
Æggene koges 8 minutter så de stadige er smilende, æggene deles med en meget skarp og tyndbladet kniv, eller nemmest med strengen fra en ostehøvl. avokadoen deles, stenen fjernes og avokadokødet skæres i strimler.
Ægenudlerne lægges i to dybe suppetallerken eller to ramen skåle og den kogende suppe hældes over. Sørg for at grøntsagerne er ligeligt fordelt. Kyllingebrysterne trancheres i tynde skiver og lægges derefter på supperne, de smilende æg og avokadostrimlerne toppes på – husk skal serveres rygende varm – god appetit
0 Comments