Sliders WTF – ja, nå ja – du mener små mikro burgere, der kan spises i næsten en mundfuld.Er det nu sjovt? – JA det er det faktisk.
3 af mine elever Mathias, Amanda og Patrik lavede i mandags slidere og de var sku så søde at, nej ikke eleverne, men de der små sliders at jeg bare er nød til at dele dem med jer her på bloggen.
Den første sliders de lavede var en cheese okseburger med hjemmelavet mayonnaise, bløde løg, sprødstegt bacon og spejlæg.
Hertil serverede de indbagt broccoli i orlydej, pastinak frites, syltede agurker og rå syltede gulerødder.
De bagte en ganske almindelig burgerbolle, delte den på midten og smurte den med hjemmelavet mayonnaise. En stegt bøf med smeltet chedar ost kom ovenpå den nederste bolle. Så væltede de bløde låg og stegt bacon i rå mængder ovenpå bøffen, placerede et spejlæg ovenpå og sluttede af med, burgerbolle på toppen der blev holdt på plads med et træspyd. De serverede herligheden på en rustik trætallerken med indbagte broccoli i orlydej, friterede pastinak chips og syltede gulerødder og agurk omkring burgeren.
IMG_6745_edited
FullSizeRender (4)_edited
FullSizeRender (1)_edited
FullSize
Burgerboller med durum: 6 store boller eller 12 små
3½ dl lunkent vand – ½ pakke gær – 1½ tsk salt – 1 spsk sukker – 1½ spsk olivenolie – 200 gr durum – 425 gr hvedemel
Rør gæren ud i vandet. Tilsæt salt, sukker og olie. Rør durummelet i og tilsæt hvedemelet lidt ad gangen.
Æltes godt igennem og hæver ½ time. Formes til 6 flade burgerboller eller 12 små, som hæver på en plade i 1½-2 timer.
Pensl med sammenpisket æg og bag ved 225 gr i ca 15 min.
Kødet: 1 kg oksekød blandes med 1 æg – 1 hakket løg – 1 spsk. dijonsennep – salt og peber.
Kødet røres med æg, løg,sennep,salt og peber og formes til 10 bøffer, så flade som muligt og steges på panden i olie og smør. Lige inden serveringen lægges en skive gauda ost på hver burger, lidt vand hældes på panden og et låg lægges på, så smelter osten smukt over bøffen. Løg og bacon steges til alt er gyldent og smukt.
Agurkerne og gulerødderneer syltet i denne lage ½ l sukker ½ liter eddike, en lille håndfuld peberkorn – en halv tsk. allehånde.
Broccolien skæres i mundrette stykker og smides i kogende vand og koges let møre ca. 3 minutter. herefter dyppes de i en orlydej bestående af.
Orlydej: 250 g. mel – 3 æggeblommer – 3 æggehvider – 2 dl. lunken vand – 1½ dl. øl – 1½ dl. olie – Salt og friskkværnet peber.
Alle ingredienser røres sammen, med undtagelse af æggehviderne. Dejen hviler i 30 min i køleskabet. Hviderne piskes stive og vendes forsigtigt i dejen. brocolistykkerne dyppes i orlydejen sørg for at dejen dækker så meget som muligt af broccolien. Stykkerne bages ved 160 grader til de er flot gyldne.
Pastinak chip: Pastinakken skrælles og skæres så tyndt som muligt gerne på et mandolinjern. Chipsene udvandes i 3 hold vand for derefter at tørres og bages i frituren ved 145 grader.
Det hele anrettes flot på en trætallerken eller andet, nøjagtigt som Mathias, Amanda og Patrik gjorde det her – jeg har sku nogle dygtige elever.
Hey -de lavede også en mere – her byttede de bøffen ud med kyllingbryst – kyllingbrystet havde de delt på langs og lagt i yoghurt et par timer. Herefter havde de vendt kyllingbrysterne i mel æg og rasp og stegt dem i olie og smør. Det smagte så lækkert at jeg vil ønske at I har fået lyst til at gøre dem kunsten efter. God appetit.
0 Comments