Asparges – Asparges den dejlige Asparges.

Der findes intet så smukt og så lækkert som den Danske Asparges og lige nu er der sæson for Asparges, så det er nu det skal prøves. Det er så lækkert. Her er opskriften på  Smør Dampede Asparges, håndpillede rejer og den fedeste Hollandaise.

Hvidvins Dampede Hvide Asparges med Håndpillederejer og Dild Hollandaise.

Antal: 2

Ingredienser

  • 4 stk. Hvide asparges
  • 4 stk. Grønne asparges
  • 50 gram Smør til at dampe aspargsene i.
  • 2 dl Vand til at dampe aspargsene i.
  • 5 stk. Æggeblommer
  • Hvidvin både til hollandaisen ca.3 spsk og til at koge asparges i ca. 2 dl.
  • Lidt vand
  • 250 gram Smør til Hollandaisen
  • 200 gram Håndpillede rejer
  • Dild, salt og hvid peber

Sådan gør du

  • Aspargsene skylles, roden knækkes af og de hvide asparges skrælles.
  • En gryde med hvidvin, vand, salt, peber og smør sættes på grillen, koges op og aspargsene dampes der i.
  • Æggeblommerne Kommes i en gryde sammen med de 3 spsk. hvidvin. Gryden sættes over blusset, blusset tændes og der piskes stille og roligt i æggeblommerne til de når en temperatur på ca. 60 grader. Ved ca. 60 grader leger æggeblommerne til en tyk creme.
  • Smørret smeltes, når smør smeltes deler det sig i valle og rent fedtstof, det er kun det rene fedtstof der bruges i hollandaise. Det rene fedtstof varmes, men ikke over 60 grader og fedtstoffet piskes i æggemassen, langsomt så Hollandaisen ikke skiller.
    Hoillandaisen smages til med salt, peber og tilsættes det hakkede dild
  • De dampede asparges anrettes på en tallerken, rejerne lægges på midt på aspargsene og overhældes med hollandaisen. Retten drysses med dild og citron.