jeg kan ikke lide rosenkål, jeg kan virkelig ikke lide rosenkål, men så måske alligevel bare en lille smule.

Maria min kone, hun vil mig det så godt. En dag sagde hun til mig, jeg laver lige en sund og velsmagende salat med rosenkål og okse pølse. Ja det gør du!! og så “ellers tak”, det kommer aldrig til at ske, jeg skal under ingen omstændigheder spise rose….. 30 minutter senere spiste jeg varm rosenkålsalat og den smagte rigtigt godt. salaten kan serveres alene eller som garniture til en hovedret.

Varm rosenkålsalat med oksepølse, spidskål, pekannødder, mandler og tranebær

Ingredienser
  

  • 100 gram Oksepølse
  • 300 gram Rosenkål
  • 1 stk. Spidskål
  • 50 gram Pekannødder
  • 50 gram Mandler
  • Olie til stegning
  • Citronsaft
  • Salt og Peber

Sådan gør du
 

  • Rens og fjern de yderste blade på rosenkålen. skær et lille kryds i bunden af rosenkålen så varmen bedre kan trænge ind i rosenkålen.
    Blancher rosenkålen ved at dyppe dem i kogende vand, når vandet koger igen, kommes rosenkålen over i iskoldt vand.
  • Skær oksepølsen i skiver og derefter i tynde stimler, Varm en pande op med lidt olie og steg oksepølsen deri, ikke for meget, kun lige så fedtet smelter fra.
  • Kom rosenkålen på panden og steg den gylden i fedtet fra pølsen.
  • Tilsæt mandler og pekannødder og lad dem riste med.
  • Mens alt steger på panden, kvartes spidskålet, roden fjernes og spidskålet skæres i meget fine tynde strimler.
  • Den fintsnittede spidskål kommes på panden og steges med ganske let.
  • Salaten smages til med salt, peber, citronsaft og så er den klar til servering.