En reklame for Gastrolux og en super lækker opskrift til dig. -The Fisch Burger ’Gastrolux style’

Burger er godt punktum. Bum

Vi laver altid burger med oksekød eller kylling, det kan godt blive lidt kedeligt, altid det samme. I denne opskrift får du burgeren med Laks & Torsk og jeg lover dig, det er så godt. Frisk ny fanget fisk en luftig Brioche bolle, sprøde salater og en sød syrlig sauce Tatar, så bliver det ikke bedre.

lidt reklame for “Gastrolux” – det er bare en super pande. Fiskebøfferne er stegt på en Gastrolux pande. Alle Gastrolux’s pander og gryder er dansk produceret på en fabrik i Ryomgård ved Århus,  deres produkter har en fantastisk sliplet belægning uden de farlige stoffer pfoa og pfos og så er alle deres produkter lavet af 100% genanvendeligt aluminium. En super pande, måske en julegave ide. – her kommer opskriften

The Fisch Burger ’Gastrolux style’

Antal 4 personer

Ingredienser
  

Til Fiskebøfferne

  • 400 gram Laksefilet
  • 400 gram Torskefilet
  • 2 stk. Æg
  • 3-5 spsk. Mel
  • salt & peber

Tatarsaucen

  • 1 stk. løg
  • 1,5 dl Creme fraiche 18%
  • 1,5 dl Mayonnaise
  • 1 håndfuld purløg
  • 1 håndfuld dild
  • 5 spsk. Capers
  • 8 spsk. Syltede søde agurker
  • salt og Peber
  • 4 Briocheboller og sprøde salater

Sådan gør du
 

Fiskebøfferne

  • Fjern skind og ben fra laks og torskefileten.
  • Hak fiskekødet til en grov fars med en stor køkkenkniv.
  • Ælt æg og mel i farsen og smag farsen til med salt og peber.
  • Form fiskefarsen til 4 store laksetorskeburger bøffer.
  • Paner de 4 bøffer i mel, æg og pankorasp eller normal rasp.
  • Steg bøfferne på en Gastrolux pande i ½ smør og ½ olie, meget smør og olie, til de er flot gyldne på begge sider og har en kærnetemperatur på 75 grader. – smørret giver den gode smag og olien hæver temperaturen så smørret ikke brænder så nemt.
  • Læg bøfferne op på fedtsugende papir så fedtet løber fra.

Sauce tatar:

  • Hat et lille løg fint og bland det sammen med cremefraichen og mayonnaisen.
  • Skyl dild og purløg og hak det fint.
  • Hak de søde syltede agurker
  • Kom dild, purløg, capers og de søde syltede agurker i mayonnaise og cremefraicheblandingen
  • Mix saucen godt sammen og smag den til med salt og peber.

Anretning og servering

  • Skyl salaterne og varm bollerne i ovnen.
  • Hvis du selv vil bage briochebollerne er her en opskrift - ttps://kokkensbekendelser.dk/4478-2/
  • Når bollerne er varme smøres tatarsaucen på underbollen, ovenpå lægges der sprøde salater, fiske bøffen, salater, mere af den dejlige tatarsauce og en briocheburgeroverbolle på som låg.
  • Hvis man ønsker det kan man selvfølgelig også komme tomater, agurker eller andre grøntsager i.
  • Server The Fisch Burger ’Gastrolux’ style med sprøde fritter – god appetite.