Desserten Æble Bonne Louise blev lavet til Cobbgrillen men kan sagtens laves i en almindelig ovn og så er opskriften opkaldt efter smukke Louise Overgaard fra Nykøbing Mors – En reklame for Cobb grill og en lækker opskrift til dig – For 10 år siden lavede jeg opskriftene til en kogebog for Cobb grillen. De opskrifter har Brian Larsen Cobb grill Danmark, nu givet lov til at udgive på min blog. Opskrifterne vil blive lagt op med ca. 14 dages mellemrum. Denne opskrift er en lækker lille nem dessert –  Sååå håber I får lyst til at afprøve opskriften.

Gill grej:  stk. Cobble stone – Grillplade – stegerist

2 personer: 2 æbler – Lige dele marcipan, florsukker, smør, chokolade – Lidt kanel

Toppen skæres af æblet så det kan bruges til låg senere.

Bunden skæres af æblet men kun så meget at æblerne står lige, der må ikke skæres så meget af at fyldet kan flyde ud.

Marcipanen æltes med florsukker smør og hakket chokolade.

Fra toppen af skæres eller graves kernehuset ud af æblerne og hullerne fyldes med marcipanmassen.

Æblerne stilles på stegeristen, grillpladen stilles på Cobben og stegeristen med æblerne ovenpå.

Låget lægges på og æblerne bages til de er møre ca. 20 minutter.

Kan også bages 20 minutter ved 200 grader i en almindelig ovn

Kold cremefraiche smagt til med vanillesukker er rigtigt godt til.

Velbekomme.