En reklame for Nexgrill og en dejlig opskrift til dig.

Det er bare så fedt at arbejde med køkkengrej der dur og sådan har jeg det lige nu med panderne fra Gastrolux.

Gastrolux har hyret mig til at afprøve og lave nye retter i deres gryder og pander. Det er jeg meget glad for. Jeg er glad for det fordi det er nogle gode produkter de fremstiller og så der nogle detaljer ved deres produkter, der kun findes få andre steder, som panden med det aftageligt håndtag.

Der findes mange pander hvor håndtagene kan komme med i ovnen, jov jov men så er håndtaget jo stadigt varmt når det kommer ud af ovnen, her er håndtaget ikke med i ovnen, – nej nej det klikkes på bagefter, så er håndtaget koldt og man brænder sig ikke derpå. smart!!

Jeg har arbejdet med mange kokke og kokkeelever og tro mig, jeg har set mange brandmærker efter varme pandehåndtag.

Så nu kommer det smarte-  når man så tager håndtaget af en pande hvad har vi så tilbage – en bageform – og den egenskab skal vi udnytte i dag, vi skal bage en chokoladekage i en Gastrolux pande.

 

Chokoladekage med ostecreme og bær - Gastrolux

Ingredienser

  • 200 gram Smør
  • 200 gram Chokolade 60-70%
  • 250 gram Økologisk rørsukker
  • 6 stk. Æg
  • 3 spsk Hvedemel
  • 1/2 stk. Vaniljestang
  • 1 shot espresso eller stærk kaffe
  • 1 nip salt
  • Ostecremen
  • 300 gram Neutral flødeost
  • 2 spsk. Vaniljesukker
  • 45 gram Florsukker
  • 2 dl Fløde
  • Masser af bær

Sådan gør du

  • Pisk æg, sukker og vaniljekornene sammen til en luftig masse med en håndmixer og pisk hvedemel i.
  • Tag gryden af varmen når smørret er smeltet, kom den finthakkede chokolade i og rør rundt til chokoladen er smeltet.
  • Espressoen eller kaffen og et nip salt, røres i chokolademassen og chokolademassen røres langsomt over i æggemassen.
  • Tag en Gastrolux pande eller sauterpande og hæld chokoladeæggemassen i panden, Indtil ca. 1 cm fra kanten.
  • Stil panden i ovnen ved 175 grader varmluft, klik håndtaget af op bag kagen 20-25 minutter, bagetiden afhænger af størrelsen på panden.
  • Kagen skal være lidt klæbrig indeni og føles lidt ubagt.
  • Mens kagen bages røres ostecremen. 300 gram neutral flødeost, røres med 2 spsk. vaniljesukker og 45 gram floursukker. 2 dl fløde piskes til skum og røres i ostecremen.
  • Skær kagen i passende stykker og pynt den med ostecremen og forskellige bær.

så nemt er det – så smart er det. – Har I lyst til at se produkterne fra Gastrolux er her et link – Gastrolux.dk

God fornøjelse – det er så sjovt – ses