Citronfromage

Ret Dessert
Køkken dansk
Antal 5

Ingredienser
  

  • 120 gram Sukker
  • 0,5 dl Hvidvin
  • 1 stk Fintrevet ccitronskal
  • 1 stk Æg
  • 1 stk Æggeblomme
  • 5 blade Husblas
  • 1 dl Citronsaft
  • 0,5 liter Fløde - letpisket

Sådan gør du
 

  • Hvidvin og sukker koges klart og tages fra varmen.
  • Citronskallen rives ned i den kogende lage, trækker nogle minutter og sigtes.
  • Æg og æggeblommer piskes sammen, legeres let over svag varme med sukkerlagen og piskeskoldt.
  • Æggeskum og den letpiskede fløde vendes sammen.
  • Den udblødte gelatine smeltes, tilsættes citronsaften og afkøles.
  • Gelatine/citronsaft røres i cremen.
  • Fromagen fyldes i forme og hærdes i køleskab.
  • Pyntes med flødeskum og chokolade sommerfugle.